Αρμενία: ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά της Ευρασίας

Η Αρμενία είναι μια μικρή χώρα με μεγάλη ιστορία. Ήδη από την 3η χιλιετία π.Χ. στα υψίπεδα γύρω από το Αραράτ αναπτύχθηκαν αξιόλογοι πολιτισμοί, στοιχεία των οποίων σώζονται ως τις μέρες μας. Είναι ένας προορισµός εκτός της πεπατηµένης, αυθεντική και µυστηριακή.

Ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε επίσημη θρησκεία τον Χριστιανισμό με 97 % των πολιτών να είναι Χριστιανοί. Διατηρεί έναν εξαιρετικά σημαντικό αριθμό μοναστηριών και εκκλησιών, θαυμάσιας αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας.

Ευρισκόμενη στο νότιο τμήμα του Καυκάσου, η Αρμενία είναι κυρίως ορεινή, με ορμητικά ποτάμια και λίγα δάση. Οι κορυφές των επιβλητικών βουνών της, μερικά από τα οποία θα ανέβουμε, ξεπερνούν τα 4.000 μέτρα. Είναι επίσης μια από τις παλαιότερες χώρες παραγωγής κρασιού. Υψηλής ποιότητας σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και αιώνες στις εύφορες κοιλάδες του Αραράτ. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό μικροκλίμα με περισσότερους από 30 διαφορετικούς τύπους εδαφών και 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Εδώ παρασκευάζεται και το θρυλικό Αρμένικο μπράντυ ArArAt μέχρι και σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες ακόμη πορείες και αναβάσεις σε βουνά, καθώς και επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Νότιας και Κεντρικής Αρμενίας και της πρωτεύουσάς της. Το ιστορικό Ερεβάν συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιότερων συνεχώς κατοικημένων πόλεων του κόσμου!

Το ταξίδι στην Αρμενία απευθύνεται στα ανήσυχα πνεύματα που αγαπούν τους προορισμούς off the beaten path!

Η Trekking Hellas έχει δημιουργήσει ολοκληρωμένα ταξίδια περιπέτειας στο εξωτερικό με σκοπό τη βαθιά και αυθεντική γνωριμία του εκάστοτε τόπου. BhutanΚίνα-ΘιβέτΤανζανίαΠυρηναία ΌρηΚαμτσάτκαΠερού είναι μερικοί μόνο από τους προορισμούς μας. Ταξιδεύουμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας πάντα στα πλαίσια του σεβασμού προς τον τόπο και του ήπιου τουρισμού.

Η ομάδα της Trekking Hellas είναι πάντα στη διάθεσή σας για όποια περαιτέρω πληροφορία.

 

Περισσότερα στο www.trekking.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο