Υλικά:
μια ολόκληρη χήνα τεμαχισμένη
1 μπουκάλι μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι σε κομμάτια
τρία σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
μαύρο πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
ξερά δαμάσκηνα
ξερά βερίκοκα
ένα πορτοκάλι σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση::
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η χήνα.
Βγάζουμε το κρέας, το αφήνουμε να στεγνώσει και κατόπιν το τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Το σβήνουμε με την μαρινάδα. Βράζουμε για τουλάχιστον 1,5 ώρα στην χύτρα. Προσοχή γιατί είναι σκληρό κρέας.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασίματος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.