Χρυσό μετάλλιο ΣΚΟΕ στον τέως πρόεδρο Παύλο Κανελλάκη και ένταξη του αγωνίσματος Steel Challenge

Με την παρουσία 111 εκπροσώπων των σκοπευτικών σωματείων από τα 191 με δικαίωμα ψήφου πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με πιο σημαντική στιγμή να είναι η απονομή του χρυσού μεταλλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και η ανακήρυξη σε επίτιμο πρόεδρο τον τέως πρόεδρο Δρ. Παύλο Κανελλάκη ως αναγνώριση για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου τόνισε:

Το Δ.Σ της ΣΚΟΕ αποφάσισε στην συνεδρίαση της 16/12/2016, και σύμφωνα με το άρθρο 37 του καταστατικού της, να προτείνει στο σώμα της Γ.Σ. την απονομή του τίτλου του επιτίμου προέδρου της ΣΚΟΕ στον Δρ. Παύλο Κανελλάκη ο οποίος υπηρέτησε την Ελληνική Σκοποβολή από το 1980 μέχρι το 2016, όταν πήρε την απόφαση να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Για όλους εμάς που συμμετείχαμε στην διοίκηση της ΣΚΟΕ όλα αυτά τα χρόνια, ο Παύλος Κανελλάκης υπήρξε παράδειγμα ηγέτη και δασκάλου. Από τις τοποθετήσεις του και τις ενέργειές του εμείς μαθαίναμε.

Έντονα συγκινημένος ο Δρ. Κανελλάκης αντιφώνησε:

Αγαπητοί φίλοι, μέσα από την καρδιά μου θα σας πω λίγα μόνο λόγια για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την ύψιστη τιμή που μου κάνετε.

Κοιτάζοντας πίσω, θα πω μόνο ότι, σαν ενεργός αθλητής και παράγοντας, έχω αφιερώσει στην υπηρεσία της σκοποβολής 60 χρόνια της ζωής μου, αφού για πρώτη φορά, σαν μέλος της ομάδας του Ε.Μ. Πολυτεχνείου έλαβα μέρος σε φοιτητικούς αγώνες το 1956.

Θα μου επιτρέψετε να δώσω έμφαση στον όρο «υπηρεσία», διότι θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια, που με τιμήσατε με την εκλογή μου στη διοίκηση της Ομοσπονδίας μας ποτέ δεν αισθάνθηκα «πρόεδρος» ή «αρχηγός» ή κάτι άλλο ανάλογο, της ΣΚΟΕ.

Αισθανόμουν πάντοτε «υπηρέτης» του αθλήματός μας, με επίγνωση ότι εσείς μου είχατε αναθέσει να «υπηρετώ» τη σκοποβολή από τη θέση που με εκλέξατε. Και θεωρώ ότι με αυτή την ιδιότητα με τιμάτε σήμερα.

Αγαπητοί φίλοι, απευθυνόμενος σήμερα προς τη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, ίσως για τελευταία φορά, αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τα μέλη της σκοπευτικής μας οικογένειας, τα οποία, κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο χώρο της σκοποβολής συνεργάσθηκαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο μαζί μου.

Πρέπει να τονίσω ότι, η τιμή που μου γίνεται σήμερα, ουσιαστικά ανήκει και σε αυτούς.

Πρώτα να ευχαριστήσω του αθλητές, από τους συναθλητές μου, όταν ήμουν εν ενεργεία αθλητής, μέχρι όσους μας έδωσαν διακρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας μου στον Δ.Σ. της ΣΚΟΕ.

Πάνω από όλους να ευχαριστήσω την Άννα Κορακάκη, η οποία μου χάρισε τη μεγαλύτερη χαρά στα τόσα χρόνια που υπηρετώ το άθλημά μας.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ. της ΣΚΟΕ για τους κοινούς αγώνες που δώσαμε, για τις κοινές μας προσπάθειες και τις όποιες επιτυχίες μας.

Ευχαριστώ πολύ τα σωματεία της δύναμης της ΣΚΟΕ και τις διοικήσεις τους, τα οποία αποτελούν την ψυχή και το σώμα της Ομοσπονδίας μας για τη συνεργασία τους.

Ακόμη πρέπει να ευχαριστήσω τις διάφορες επιτροπές μας τις Ειδικές Τεχνικές Επιτροπές IPSC και FITASC, την πειθαρχική – πρώην δικαστική επιτροπή της ΣΚΟΕ, τους λογιστές μας, τους νομικούς μας συμβούλους (και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Βούλτση για την πολυετή και άριστη συνεργασία μας).

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ομοσπονδίας μας, τα μέλη του οποίου, μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας, τα αισθάνομαι σαν οικογένειά μου.

Πριν όμως κλείσω τη σύντομη σημερινή μου αναφορά, θέλω να απευθυνθώ σε κάποιους φίλους, οι οποίοι θεωρούν ότι η αποχώρησή μου από το Δ.Σ. της ΣΚΟΕ ενδέχεται να έχει δυσμενείς επιπτώσεις για το άθλημά μας.

Θα τους καθησυχάσω λέγοντας τα εξής:

Κατ’ αρχήν κάθε «προϊόν» έχει ημερομηνία λήξης και ουδείς είναι αναντικατάστατος.

Δεύτερον, η ομάδα η οποία διαχειρίζεται τις τύχες της Ελληνικής σκοποβολής παραμένει η ίδια και αναλλοίωτη. Απλά ένα μέλος της απεχώρησε. Ο κορμός παραμένει ο ίδιος, δυνατός, σταθερός και αξιόπιστος.

Τρίτον, το μέλος αυτό δεν απεχώρησε ολοσχερώς. Παραμένω στη διάθεση της Ομοσπονδίας μας να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Αγαπητοί φίλοι μην ανησυχείτε.

Η Ομοσπονδία μας είναι μία από τις παλιότερες, μεγαλύτερες και σημαντικότερες στη χώρα, με μεγάλη δραστηριότητα και πολλές διακρίσεις.

Το αθλητικό και διοικητικό της δυναμικό είναι άριστο.

Τα οικονομικά της ΣΚΟΕ, με τα μέτρα που έχουν λάβει οι μέχρι σήμερα διοικήσεις της, είναι καλύτερα από όλες σχεδόν τις άλλες ομοσπονδίες.

Η ΣΚΟΕ είναι στημένη και λειτουργεί σωστά, στελεχωμένη με καταξιωμένους και άξιους συνεργάτες και κυρίως με εργατικό, φιλότιμο και έμπειρο προσωπικό.

Τις τύχες του αθλήματός μας, στη χώρα μας και διεθνώς, συνεχίζει να τις διαχειρίζεται μια ομάδα από ικανούς, αξιόπιστους, δραστήριους και κυρίως έντιμους ανθρώπους, με πρόεδρο ικανό και δοκιμασμένο, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί καλύτερος από τον απελθόντα.

Τιμήστε και οπλίστε τους με την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σας και το άθλημά μας θα μεγαλουργήσει.

Αγαπητοί φίλοι, κλείνοντας, σας διαβεβαιώ ότι έχω συναίσθηση της ύψιστης τιμής που μου κάνετε, η οποία μου δίνει αμέτρητη χαρά. Θέλω να τονίσω ότι σήμερα, την τιμή αυτή, ταπεινά αποδέχομαι, με ευγνωμοσύνη και με την ιδιότητα του «υπηρέτη» και του «εργάτη» της σκοποβολής. Σας ευχαριστώ.

Ακολούθησαν οι διαδικασίες απολογισμού 2016 και προϋπολογισμού 2018 και στο πλαίσιο της ανάπτυξης των αγωνισμάτων σταθερού στόχου, που προβλέπει το άρθρο 1 §3 του καταστατικού της ΣΚΟΕ, το Δ.Σ. αποφάσισε και την ένταξη του αγωνίσματος Steel Challenge στις δραστηριότητές της. Παράλληλα την ένταξη της ΣΚΟΕ στην αντίστοιχη Διεθνή Ομοσπονδία, τη σύνταξη του Εθνικού κανονισμού του αγωνίσματος αυτού, της ενσωμάτωσής του στους κανονισμούς του αθλήματος Σκοποβολής και την τυπική νομιμοποίησή του.

 

www.shooters.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top