ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

 

Σύμφωνα με μελέτες διεθνών οργανισμών έχει κριθεί επιτακτική η ανάγκη για κατάρτιση των πολιτών αλλά και των στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Τα καταλλήλως εκπαιδευμένα στελέχη, εργαζόμενοι και πολίτες συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της κρίσης με αποτέλεσμα την ελάχιστη δυνατή απώλεια τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικές ζημιές. Είναι δυστυχώς αρνητικό γεγονός στατιστικά για την χώρα μας ότι βρίσκεται στις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. στους πνιγμούς στην θάλασσα από διάφορες αιτίες.

Την ανάγκη αυτή για αξιόπιστη και έγκυρη κατάρτιση έρχεται να καλύψει ένα πρωτοποριακό ταχύρυθμο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για δεύτερη φορά στη χώρα μας, στα αυστηρά πρότυπα της Ελληνικής Αεροπορίας και των αντιστοίχων στην Ε.Ε. Σαφώς η ζωή είναι πιο ασφαλής όταν είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τους εκάστοτε κινδύνους. Σ’ αυτό συμβάλει η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) που με την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες ΑΕ ανανεώνουν το ραντεβού με την ασφάλεια σε ένα δεύτερο κύκλο σεμιναρίων πανομοιότυπο με εκείνων που  έχει ήδη διεξαχθεί επιτυχώς και με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σε πολλές χώρες παγκοσμίως με τίτλο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.). Πέραν της ασφάλειας το σεμινάριο είναι και μια ευχάριστη εμπειρία για όλες τις ηλικίες για την ενδυνάμωση της προσωπικότητας και το χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εκπαίδευση στην θάλασσα. Οι εκπαιδευτές του είναι κάτοχοι πτυχίου ναυαγοσώστη, αυτοδύτη των ενόπλων δυνάμεων με πολύχρονη εμπειρία  στην θαλάσσια επιβίωση. Το κόστος του διήμερου σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα προσιτό, όπως οφείλει να είναι και το δικαίωμα όλων στην πρόληψη και στην ασφάλεια.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι οι εξής:

Αθήνα 20-21/05/2017

Πάτρα: 27-28/05/2017

Κέρκυρα: 3-4/06/2017

Ρόδος: 10-11/06/2017

Χανιά Κρήτης: 17-18/06/2017

Ηράκλειο Κρήτης: 24-25/06/2017

Καβάλα: 01-02/07/2017

Ηγουμενίτσα: 08-09/07/2017

Βόλος: 22-23/07/2017

Μεταξύ άλλων θα γίνει εκπαίδευση σε τάξη (έως 35 άτομα μέγιστο) στα εξής θέματα:  Σωστικά μέσα-λειτουργία Σωσιβίου,  επίδειξη υλικών survival kit , λειτουργία λέμβων 7-25 ατόμων, άνοιγμα λέμβους 7-25 ατόμων, επικίνδυνη θαλάσσια ζωή, κολύμβηση-επιβίβαση σε λέμβους, ιατρικά προβλήματα στην θαλάσσια επιβίωση – πρώτες βοήθειες, έρευνα – εντοπισμός – διάσωση, χρήση ειδών εντοπισμού διάσωσης κ.λπ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικα άτομα, στελέχη πολιτικής προστασίας Δήμων, Περιφερειών, Οργανισμών, πιλότους, πλήρωμα αεροπλάνων ή πλοίων, ιδιώτες με συχνή χρήση αεροπλάνων, πλοίων αλλά και σε κάθε άλλο άτομο που ενδιαφέρεται να έχει μια κατάρτιση στο αντικείμενο αυτό χωρίς διακρίσεις. Στο τέλος της εκπαίδευσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

LINKS:   www.iforce.gr, www.hellenicpilotsassociation.org

 

Για  περαιτέρω πληροφορίες ή δυνατότητες συμμετοχής ή χορηγικές ευκαιρίες επικοινωνήστε με την iForce Επικοινωνίες

στο 210-3392500, 6936-850951 ώρες 12:00-16:00,  info@iforce.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο