ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΙ “ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ” ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Με τίτλο “Ελαφοκυνηγοί «αλωνίζουν» στην Πάρνηθα”στο κύριο άρθρο τουκαι υπότιτλο”Στο στόχαστρο «μαφιόζων» τα ελάφια για τo κρέας τους. Τους επικήρυξαν οι ίδιοι οι κυνηγοί της περιοχής” , κυκλοφορεί σήμερα το (ένθετο στη REAL NEWS).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης παράνομων κυνηγών έχει μετατραπεί η Πάρνηθα, καθώς τα περιστατικά θανάτωσης του απειλούμενου με εξαφάνιση κόκκινου ελαφιού έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Κάτοικοι της Χασιάς του δήμου Φυλής καταγγέλλουν ότι οι λαθροθήρες προσεγγίζουν τους πρόποδες του βουνού σχεδόν καθημερινά.«Μέσα στη Χασιά γίνεται πραγματικός πόλεμος μόλις πέσει το σκοτάδι.

Οι λαθροκυνηγοί πυροβολούν ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές ενώ συχνά βλέπουμε τρομαγμένα ελάφια να τρέχουν πανικόβλητα μέσα στους δρόμουςτου οικισμού», λέει η Κάτια Ζερβάκη, μέλος φιλοζωικής οργάνωσης που κατοικεί στην περιοχή.

Παράλληλα, μέλη οργανώσεων για την προστασία της Πάρνηθας αναφέρουν ότι βλέπουν συνεχώς οχήματα με παράνομους κυνηγούς. «Στις περιπολίες που κάνουμε, έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 10 οχήματα που έρχονται στην Πάρνηθα γι’ αυτό τον σκοπό. Το κρέας του ελαφιού πωλείται σε επιλεγμένες ταβέρνες σε τιμή τριπλάσια από αυτήν που έχει το μοσχαρίσιο κρέας», δηλώνει ο Βασίλης Λαζάρου, πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία της Πάρνηθας.

Η αύξηση των κρουσμάτων λαθροθηρίας με θύματα τα ελάφια είναι τόσο μεγάλη που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαρνών. Σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι πληθυσμοί του απειλούμενου ζώου, ο σύλλογος των νόμιμων κυνηγών επικήρυξε τους λαθροθήρες προσφέροντας 1.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Επίσης, γίνεται αναφορά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου, πάντα σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, η λαθροθηρία έχει ήδη προκαλέσει ολέθριο πλήγμα στους πληθυσμούς του ελαφιού. Στην Ηπειρο, τα ελάφια θεωρούνται στην ουσία εξαφανισμένα, καθώς τα τελευταία χρόνια εντοπίζονται σποραδικά μόνο μερικά μεμονωμένα ζώα.

Την ίδια στιγμή, στη Ροδόπη εκτιμάται ότι ο πληθυσμός τους έχει περιοριστεί στα 50 ελάφια. Κάτω από το βιολογικό όριο ασφαλείας βρίσκονται και τα ελάφια της Ρόδου, τα σπάνια ντάμα-ντάμα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο REAL PLANET της κυριακάτικης REAL NEWS

πηγη : http://dasarxeio.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top