Εμφανίστηκε αρκούδα στη Φλώρινα και την κυνήγησαν αδέσποτα

Βόλτα στην πόλη της Φλώρινας κατέβηκε αρκούδα μεταμεσονύκτιες ώρες, όπως φαίνεται σε βίντεο, με τα αδέσποτα της περιοχής να της επιτίθενται και να την αναγκάζουν κατευθυνθεί πίσω στο δάσος.

Μιλώντας ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, είπε πως «αυτό το διάστημα είναι η περίοδος αναπαραγωγής για τις αρκούδες, οπότε η κινητικότητα είναι σίγουρα αυξημένη. Ο βασικός λόγος για να βρεθεί σε μια κατοικημένη περιοχή είναι το φαγητό. Η αναπαραγωγική περίοδος προϋποθέτει για τις αρκούδες και αυξημένες διατροφικές ανάγκες». Επίσης, είπε πως εκτός εκτός από την εύρεση τροφής, μπορεί η αρκούδα να έχει μετακινηθεί, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού. «Η συγκεκριμένη μπορεί να μην είχε ζωτικό χώρο, διότι υπήρχαν πιο μεγάλες από αυτή, με αποτέλεσμα να αναζητήσει άλλο μέρος κι έτσι να “κατέβει” στην πόλη της Φλώρινας. Όμως, να τονίσουμε στους πολίτες ότι είναι απλά ένα πέρασμα του ζώου και δεν υπάρχει προθυμία εγκατάστασης. Έχει συμβεί στο παρελθόν κι άλλες φορές και είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί».

Ακόμη, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού, καθώς η αρκούδα δεν κυνηγάει ανθρώπους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αν κάποιος δει αρκούδα δεν πρέπει να κινηθεί προς αυτήν (ειδικά αν έχει μικρό δίπλα της), ούτε να δείξει πως επιθυμεί να την παρενοχλήσει- ενώ πρέπει να της αφήσει οδό διαφυγής αν τη συναντήσει σε κλειστό χώρο.

 

www.grtimes.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο