Ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Tο ντοκιμαντέρ “Together For Earth” παρουσιάζει τις δράσεις τους και τρόπους για το πως μπορούμε όλοι μας να συμμετέχουμε προστατεύοντας τη χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη, βοηθώντας στην ανακύκλωση και ακολουθώντας νέους τρόπους καθημερινότητας και συνηθειών.

Το πρώτο επεισόδιο διάρκειας 13 λεπτών παρουσιάστηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 και είναι διαθέσιμο στο κανάλι του CONNECT YOUR CITY στο YouTube.

Ο Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος Επικοινωνίας του Αρκτούρου παρουσιάζοντας τις δράσεις του μίλησε για την ανάγκη του ανθρώπου να επιστρέψει στην ασφάλεια της φύσης μετά τους τελευταίους δύσκολους μήνες της πανδημίας.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μέσα στις δράσεις του είναι επίσης κι η εκπόνηση επιστημονικών μελετών, η παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κι ευαισθητοποίησης του κοινού στα ζητήματα βιοποικιλότητας κι αειφορίας, ενώ προσπαθεί να ασκεί πολιτική πίεση βασιζόμενος σε ολοκληρωμένα προγράμματα και λύσεις.

Η Χριστίνα Γεροθόδωρου, Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος του Fabric Republic μιλάει για το καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 160 τόνοι καθαρού ρουχισμού σε 200.000 συμπολίτες μας. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτιστοποίηση και ο εκσυγχρονισμός της κυκλικής διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού και όραμα των διοργανωτών είναι η συλλογική ανάπτυξη κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης για μια Ζero Waste πραγματικότητα. Το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν διάθεση ρουχισμού σε φορείς. Συμμετέχοντας στο Fabric Republic συμβάλλουμε μεταξύ άλλων στην κοινωνική οικονομία του ενδύματoς, βοηθάμε στην αποσυμφόρηση του συστήματος αποβλήτων και τη μείωση της επιβάρυνσης των φυσικών πόρων.

Τέλος, ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, Founder & Director Save Your Hood προτρέπει τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στην αποκομιδή σκουπιδιών με ένα διαφορετικό τρόπο. Μέσω του ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη δράση του που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2020 εν μέσω πανδημίας και στέλνει το μήνυμα ότι η ανάγκη όλων μας να είναι πιο καθαρά, πιο όμορφα, πιο υγιή τα μέρη που ζούμε μας ενώνει δημιουργώντας επιτακτική ανάγκη να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο. Έτσι λοιπόν, σώσε την γειτονιά σου, το δάσος σου, την παραλία σου, σώσε το μέρος που ζεις και αγαπάς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χατζηγεωργίου & Γιάννης Μπουρσινός
Μοντάζ, Coloring, Οπερατέρ Β’, Drone Operator, Sound Editing, Sound Design: Γιάννης Ρούσσος
Κείμενα: Παρασκευή Σταματοπούλου
Οπερατέρ Α’: Μιχάλης Καλιδώνης
Sound Recording: Γιάννης Ρούσσος & Γιάννης Μπουρσινός

Μίλησαν οι:
Πάνος Στεφάνου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, ARCTUROS
Χριστίνα Γεροθόδωρου, Commercial Manager, Fabric Republic
Βασίλης Σφακιανόπουλος, Founder & Director, Save Your Hood

Παραγωγή: Eventures

 

www.culturenow.gr

 

 

Διάβασε επίσης: 

Στέλνουμε 6 και μαζεύουμε… σκουπίδια από τις γειτονιές μας! η νέα εθελοντική κίνηση

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο