Είναι η εποχή του χρόνου που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους. Για να επιλέξετε τις πιο νόστιμες, δείτε τι πρέπει να αναζητήσετε… Και για να τις απολαύσετε, υπάρχουν κολπάκια για να τις διατηρήσετε με τον καλύτερο τρόπο.
Η εποχή της φράουλας μπορεί να ξεκινά τώρα, αλλά φτάνει στο αποκορύφωμά της τον Ιούνιο. Τώρα είναι η ώρα να πάρετε τις φράουλές σας καθώς θα είναι στα καλύτερά τους. Οι φράουλες που θα επιλέξουμε για αγορά, πρέπει να είναι γυαλιστερές και σφιχτές, με κόκκινο βαθύ χρώμα και ο μίσχος να είναι καταπράσινος και φρέσκος.
2. Ρουμπινί κόκκινο και πράσινα φυλλαράκια. Πάντα να επιλέγετε τις πιο κόκκινες και ώριμες φράουλες. Δεν θα ωριμάσουν πια όταν μαζευτούν, γι’ αυτό αποφύγετε όσες έχουν λευκά γύρω από το στέλεχος. Αναζητήστε φράουλες με φρέσκα, λαμπερά πράσινα φυλλώδη καπάκια. Θα πρέπει να είναι σταθερά στο άγγιγμα, αλλά όχι σκληρά, και να αποφύγετε φράουλες ζουληγμένες ή ταλαιπωρημένες. Διαλέγουμε τις φράουλες και με τη μύτη! Πάντα τις μυρίζουμε προτού τις αγοράσουμε.
Μία ακόμη συμβουλή: Αν τα φύλλα δεν “κολλάνε” πάνω στο φρούτο αλλά το κλωνάρι τους απέχει λίγο από την κορυφή του, να ξέρετε ότι θα απολαύσετε γλυκές φράουλες. Επίσης, όσο πιο αραιοί είναι οι σπόροι μεταξύ τους, τόσο πιο γλυκές θα είναι οι φράουλες.
3. Πηγαίνετε τοπικά. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να αγοράσετε φράουλες από τον παραγωγό, για να έχουν μαζευτεί πρόσφατα. Όσο πιο φρέσκια είναι η φράουλα, τόσο καλύτερη είναι η γεύση. Επίσης, χρειάζονται μεγάλη προσοχή στη μεταφορά τους για να μην λιώσουν, γιατί είναι πολύ ευαίσθητες.
Περισσότερα στο www.slpress.gr