Υλικά:
4 φάσες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ένα ξερό κρεμμύδι
Εκατό γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
Μια κουταλιά της σούπας αλεύρι
Περίπου 1/2 κιλό ντομάτα φρέσκια και ψιλοκομμένη (Εάν δεν έχετε φρέσκια μπορείτε να πάρετε ψιλοκομμένα τοματάκια κονσέρβα)
Μια κουταλιά πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίστε καλά τις φάσες και κόψτε τις στα τέσσερα.
Αλατωπιπερώστε τις φάσες και βάλτε βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε το να κάψει.
Βάλτε τις φάσες και αφήστε τις να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Μετά βάλτε τις σε ένα ταψί (το οποίο να έχει καπάκι για να κλείνει) ή ένα πυρέξ.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και μετά τα μανιτάρια και βάλτε τα πάνω από τα κομμάτια της φάσας που έχετε βάλει στο ταψί.
Σουρώστε την ντομάτα και προσθέστε τον πελτέ.
Αλατοπιπερώστε, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο και βάλτε το μείγμα στο ταψί.
Σκεπάστε το ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά. Εξαρτάται από το φούρνο.