Γιάννης Σιδέρης: Ο 2ος στον κόσμο στο αγωνιστικό ψαροντούφεκο, πρωταθλητής και στην Καλαμάτα

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την πρωτιά στο 47ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών κατέκτησε στην Καλαμάτα ο δεύτερος στον κόσμο και 8 φορές πρωταθλητής Ελλαδος στο αγωνιστικό ψαροντούφεκο, Γιάννης Σιδέρης, από τον Α.Ο. Αλιάς Πόρτο-Χέλι. Ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο 3ος στον κόσμο Γεράσιμος Καββαδίας από τον Ναυτικό Όμιλο Κέρκυρας. Τρίτος αναδείχτηκε ο Νικόλαος Σαραντινός, του Ναυτικού Ομίλου Άπνους Ηρακλείου Κρήτης.
Συνολικά συμμετείχαν 12 κορυφαίοι δύτες-ψαροντουφεκάδες, όλοι τους με διακρίσεις, αλιεύοντας μέσα σε συνολικά 10 ώρες, μέσα στο Σαββατοκύριακο, σχεδόν 200 κιλά ψάρια.

Ο Γιάννης Σιδέρης δήλωσε ότι έφτασε μέχρι και τα 63 μέτρα(!) βάθος για να ψαρέψει τον ροφό του και αναδείχθηκε την Κυριακή το απόγευμα ως πρωταθλητής με “λεία” 17 ψάρια..

Οι περιοχές στις οποίες βούτηξαν οι δύτες-ψαροντουφεκάδες ήταν, ανοιχτά της Κορώνης στη νήσο Βενέτικο το Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, και την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή του φάρου στις Κιτριές μέχρι και την Καρδαμύλη. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αλιείας.

“NA ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ “ΑΙΟΛΟ” ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ”

Την αμέριστη ικανοποίησή του από την επιτυχία του 47ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ατομικής Υποβρύχιας Αλιείας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων και Αλιείας, Βαγγέλης Ραγκατάς δεσμευόμενος ότι στο επόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα γίνει πρόταση να καθιερωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομοσπονδίας να γίνεται στην Καλαμάτα και στον “Αίολο”.

Οι περιοχές της Κορώνης των Κιτριών και της Καρδαμύλης φιλοξένησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς στα νερά τους πραγματοποιήθηκε το αγωνιστικό ψαροντούφεκο. Έτσι στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομη ομιλία ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Κομπότης.

 

www.messinialive.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο