Γιατί δεν πρέπει να κολυμπάμε όταν βρέχει;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και πιο συχνά αστάθεια στον καιρό και στο κλίμα της γης. Επομένως είναι πολύ πιο πιθανό μια μπόρα να μας βρει μέσα στη θάλασσα.
Αν αρχίσει να βρέχει στον τόπο όπου βρίσκεστε, διακόψτε το κολύμπι και βγείτε αμέσως από το νερό, συνιστούν οι ειδικοί. Το θέμα δεν είναι μόνο αν θα υπάρξουν κεραυνοί ή όχι, αλλά και άλλοι κίνδυνοι τους οποίους ενδεχομένως αγνοείτε.
 
Όπως αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Κεραυνών (NLSI), η βροχή καθαυτή μπορεί να μην συνιστά απειλή για τους κολυμβητές. Οι αστραπές και οι κεραυνοί, όμως, μπορεί γρήγορα να αναπτυχθούν και να θέσουν ζωές σε κίνδυνο. Γι’ αυτό τον λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό να βγείτε αμέσως από το νερό, αν αρχίσει να βρέχει.

Η σύσταση αυτή, όμως, δεν αφορά μόνο όσους βρίσκονται μέσα στη θάλασσα. Αφορά και σε όσους προτιμούν το κολύμπι στην πισίνα, ακόμα κι αν είναι εσωτερική. Οι κεραυνοί μπορούν εύκολα να κτυπήσουν κάτι συνδεδεμένο με την πισίνα, όπως ένα σωλήνα νερού. Επομένως, στη διάρκεια μιας καταιγίδας πρέπει να αποφεύγουμε το κολύμπι σε κάθε είδους πισίνα.

 
Η ορατότητα και τα βακτήρια

Το κολύμπι στη βροχή, όμως, πρέπει να αποφύγετε και για άλλους λόγους. Τα μπουρίνια μπορεί να επηρεάσουν την κατάσταση του νερού και τα ρεύματα, ιδίως στην ανοιχτή θάλασσα.

Το κολύμπι υπό αυτές τις συνθήκες είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνο. Πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με βροχή, η οποία μειώνει την ορατότητα και κάνει την παραλία να ενώνεται με το νερό. Σε τέτοια περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τον προσανατολισμό σας και να μην ξέρετε πώς να βγείτε από το νερό.

Η βροχή μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο νόσησης, ιδίως όταν είναι δυνατή. Και αυτό διότι μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση επιβλαβών βακτηρίων και απορριμμάτων στην επιφάνεια του νερού και στα κύματα που σκάνε στην παραλία. Επομένως, το κολύμπι στη διάρκειά της, σας αφήνει εκτεθειμένους και σε αναρίθμητα παθογόνα.

Τα παθογόνα αυτά επιμένουν επί αρκετές ώρες στο νερό, πριν μειωθούν οι πληθυσμοί τους. Πόσες; Δυστυχώς είναι πολλές. Ειδικοί από το υπουργείο Υγείας της Νότιας Καρολίνας, στις ΗΠΑ, συνιστούν να περιμένετε τουλάχιστον 12 ώρες μετά από μια δυνατή βροχή πριν ξαναπάτε για κολύμπι στη θάλασσα.

 

 

www.iatropedia.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο