Η Ημέρα της Γης ενώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους που απαιτούν δράση για την προστασία του πλανήτη μας

Καθώς η κλιματική κρίση γίνεται όλο και πιο έντονη, κάθε χρόνο η Ημέρα της Γης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, ως ένας ετήσιος θεσμός που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με στόχο την υποστήριξη του περιβάλλοντος, τονίζοντας πως πρέπει να αναλάβουμε άμεσα δράση για την προστασία του.

Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία δείχνουν πως αυτή τη στιγμή οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως, επέστρεψαν στα προ-πανδημίας επίπεδα, παρά τις συζητήσεις για την ανάγκη της φύσης για επούλωση που άνοιξε όταν όλες οι χώρες βρέθηκαν σε lockdown. Λαμβάνοντας υπόψη πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να μειωθούν κατά 45% μέχρι το 2030, για να διατηρήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1.5°C, το μέγεθος της πρόκλησης που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι ξεκάθαρο.

«Τη φετινή Earth Day, έχουμε τη σημαντική ευκαιρία να προκαλέσουμε τους ηγέτες να δεσμευτούν πως θα αναλάβουν δράση για το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο», εξηγεί η Kathleen Rogers, Πρόεδρος EarthDay.org, «Στεκόμαστε στην άκρη ενός γκρεμού, αν δεν δράσουμε άμεσα για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δεν υπάρχει επιστροφή»

 

www.vogue.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top