Η καρδιά του σκι

Οι εραστές των χειμερινών σπορ λατρεύουν τις γαλλικές Άλπεις. Πολυάριθμα χιονοδρομικά κέντρα και Ολυμπιακή παράδοση σε δύο πόλεις : τη Grenoble (1968) και την Albertville (1992). Oι χειμερινοί Ολυμπιακοίαγώνες της Αlbertville διεξήχθησαν το 1992 και ήταν η τελευταία χειμερινή Ολυμπιάδα που έγινε το ίδιο διάστημα με μια θερινή (Βαρκελώνη). Έκτοτε, οι χειμερινές Ολυμπιάδες μεταφέρθηκαν και διεξάγονται στα μεσοδιαστήματα των θερινών Αγώνων, για να παραμένει ζωηρό το αθλητικό ενδιαφέρον, κάθε χρόνο.

Αν και οι αγώνες της Albertville δεν έμειναν στις μνήμες των αθλητών ως οι πιο πετυχημένοι, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν μεγάλες, αυτό που κέρδισαν οι περιοχές που μετείχαν στην οργάνωση ήταν μια άψογη τουριστική υποδομή για τις χιονοδρομικές περιόδους που ακολούθησαν. Η Μeribel, η Val d’Isere και η Courchevel αποτελούν την καρδιά του χειμερινού τουρισμού της Γαλλίας, ενώ μικρότερες περιοχές όπως το Les Saisies απέκτησαν τις πίστες και τη φήμη ενός μεγάλου χιονοδρομικού κέντρου. Μπορεί το Les Saisies να έχει πάνω από 80 χλμ. διαδρομών αλπικού σκι, άλλες τόσες βορινού σκι (σκι δρόμων αντοχής ή αλλιώς langlauf) και περισσότερους από 40 αναβατήρες, όταν όμως το περιβάλλουν περιοχές όπως το Chamonix και οι Trois Vallees είναι καταδικασμένο στην αφάνεια. Γι’αυτό και οι τιμές του είναι πολύ προσιτές σε αντίθεση με άλλα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της κεντρικής Ευρώπης.
Εάν κάποιος θελήσει να διαμένει στην Αlbertville και να κάνει τις εξορμήσεις του από εκεί, πρέπει να έχει υπόψη του ότι η πόλη είναι μεν στο κέντρο των πλέον φημισμένων χιονοδρομικών περιοχών, αλλά θα τον φάνε οι δρόμοι….

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο