Κώδικας Συμπεριφοράς για τους κυνηγούς

Με αφορμή την προσεχή έναρξη του κυνηγίου στις 20 Αυγούστου, ας έχουν στο μυαλό όλοι οι κυνηγοί Κώδικα Συμπεριφοράς του Κυνηγού…

Ο Κώδικας Συμπεριφοράς που παρουσιάζεται στο συνημμένο pdf είναι σύμφωνος με τη Σύσταση R 85 -17 του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρώπης προς τα κράτη-μέλη, σχετικά με το περιβάλλον και ειδικότερα “για την προστασία της άγριας πανίδας”.

Η Σύσταση αυτή αναγνωρίζει ότι “η άγρια πανίδα πρέπει να διατηρηθεί για τις παρούσες και τις μέλλουσες γενιές, εξαιτίας της οικολογικής, οικονομικής, αισθητικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής της αξίας”. Εκτιμά ότι το κυνήγι μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό στοιχείο διατήρησης της άγριας πανίδας, υπό το όρο του σεβασμού, ότι “ορισμένες συμπεριφορές και μέθοδοι μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε κάποια είδη”.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι κυνηγοί πρέπει να γνωρίζουν καλά και να ακολουθούν απαραίτητα αυτόν τον κώδικα συμπεριφοράς, γιατί το κυνήγι σήμερα εμπεριέχει το βαθύ σεβασμό στην άγρια πανίδα, τη μεγαλύτερη δυνατή εκτίμηση προς τον άλλον και τη συμπεριφορά ενός καλού διαχειριστή.

Σκοπός αυτού του Κώδικα είναι να προωθήσει μια ηθική για το κυνήγι, βασισμένη στη σημερινή πραγματικότητα. Υπεύθυνος για ένα εθνικό κεφάλαιο, που είναι σημαντικό να μεταφέρει στις μελλοντικές γενιές, ο κυνηγός πρέπει να σέβεται όχι μόνο τους νόμους και τους κανονισμούς που έχουν σχέση με το κυνήγι, αλλά και τους κανόνες του βιολογικού παιχνιδιού. Πρέπει να έχει συνείδηση των καθηκόντων του και των ευθυνών του – αφορά τη φύση γενικότερα και το θήραμα ειδικότερα – και φυσικά να σέβεται τους άλλους και τα αγαθά τους.

DIABATHRIO

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο