2 κιλά περίπου, λαγός κομμένος σε μερίδες
500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 σέλερι , (1 κλωνάρι) χοντροκομμένο
1 καρότο χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο (1 κλαδάκι)
1 ματσάκι φασκόμηλο (1 κλαδάκι)
3 φύλλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδου
100 ml. ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
125 ml νερό καυτό
Εκτέλεση:
Αποβραδίς τοποθετούμε το λαγό σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κόκκινο κρασί, το σέλερι, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο καθώς και τα κλαδιά του δεντρολίβανου, του φασκόμηλου και τα φύλλα δάφνης που τα έχουμε δέσει όλα μαζί σε ένα μπουκετάκι.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλη νύχτα ώστε να μαριναριστεί.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το λαγό από τη μαρινάδα και τη σουρώνουμε ώστε να ξεχωρίσουμε τα υγρά από τα στερεά.
Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη ώστε να χρησιμοποιήσουμε αργότερα στο μαγείρεμα και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας επίσης κρατάμε το μπουκετάκι μυρωδικών μιας και θα μας χρησιμεύσει στο σοτάρισμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά μας να σοταριστούν για 5-7 λεπτά.
Αλευρώνουμε ελαφρά το λαγό και τον τοποθετούμε και αυτόν στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 8 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί που έχουμε κρατήσει από τη μαρινάδα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε αν μας ικανοποιεί στο αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες και καυτό νερό.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγο περισσότερο από 1 ώρα ή μέχρι ο λαγός μας να έχει μαλακώσει.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε προσεχτικά. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, αφαιρούμε από μέσα το μπουκέτο μυρωδικών και είναι έτοιμο για σερβίρισμα