Υλικά
1 λαγό σε μερίδες
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
8 κ.σ. ελαιόλαδο
600 γρ. λευκό κρασί
4-5 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. διάφορα αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανό, φασκόμηλο)
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. ζωμό κρέατος
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζετε το λαγό σε βαθύ σκεύος και τον περιχύνετε με το λεμόνι και το μισό λάδι. Αφήνετε στο ψυγείο 24 ώρες. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του λαγού αφού τις στραγγίξετε. Προσθέτετε το ζωμό, λίγο νερό, το κρασί, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε δύο ώρες περίπου. Εν τω μεταξύ με ένα πιρούνι λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε με το αλεύρι να γίνει ένα μείγμα. Όταν ο λαγός είναι έτοιμος, τον κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε 1 κ.σ. από την σάλτσα του λαγού στο μείγμα, ενώνετε, και κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα.