Υλικά:
1 λαγός περίπου 1 ½ κιλό κομμένος σε μερίδες
4 – 5 μεγάλες πατάτες
4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
440 ml ξύδι από μήλο
110 ml νερό
110 ml ρούμι μαύρο
220 ml μαυροδάφνη
120 ml ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ψιλές φέτες
3 καρότα κομμένα σε ψιλές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
150 γρ. μαργαρίνη βούτυρο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε τη συνταγή για λαγό στη γάστρα ξεπλένοντας τα κομμάτια του λαγού με άφθονο νερό και με ξύδι και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Στη συνέχεια τον τοποθετούμε μέσα στη γάστρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη με βούτυρο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 24 ώρες.
Αφού ο λαγός μαριναριστεί, βάζουμε τη μεταλλική μας γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170° και τον σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες.
Κατά διαστήματα ξεσκεπάζουμε το καπάκι της γάστρας και ρίχνουμε με ένα κουτάλι στον λαγό σάλτσα μέσα από το ταψί του για να μην μας στεγνώσει. Μετά
από 1 ώρα μαγειρέματος τον γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε, καρυκεύουμε με μπαχαρικά της αρεσκείας μας και τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.