Υλικά:
2 μεγάλα παπιά
2 ποτήρια λευκό κρασί
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 πορτοκάλι
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κύβο κότας
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μαργαρίνη
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 σακούλα μαγειρέματος
εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κρασί, το χυμό από τα πορτοκάλια, το μέλι, το
σκόρδο, το ξύδι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα ανακατέβουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το μέλι.
Αφού μας έχει καθαρίσει ο κρεοπώλης την πάπια, την πλένουμε με τρεχούμενο
νερό καλά.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και την τοποθετούμε μέσα στη λεκάνη, της κάνουμε ένα καλό μασάζ μέσα στη μαρινάδα και σφραγίζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη, τη βάζουμε μέσα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 12 ώρες.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και την ψίχα τη βάζουμε μες την κοιλιά της πάπιας και με μια οδοντογλυφίδα τη σφραγίζουμε ή την ράβουμε με βρεγμένο σπάγκο.
Τώρα παίρνουμε την πάπια την βάζουμε μες τη σακούλα μαγειρέματος προσθέτοντας τη μαρινάδα, τη μαργαρίνη, τις φλούδες από το πορτοκάλι και τον κύβο μας και την κλείνουμε.
Τοποθετούμε την σακούλα μας σε ένα ταψί και προσθέτουμε λίγο νερό για να μην κολλήσει η σακούλα και μας διαλυθεί μετά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 2,5 με 3 ώρες ανάλογα με το βάρος της πάπιας.
Αν δείτε ότι δεν έχει πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα μετά τις 3 ώρες ανοίξτε τη σακούλα και συνεχίστε το ψήσιμο για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς.