Η μαύρη σοκολάτα και το κακάο είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, περιέχει φλαβανόλες, οι οποίες συνδέονται με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακές ασθένειες, διαβήτη τύπου 2, εξασθένιση μνήμης. Επιπλέον, πιστεύεται ότι μια διατροφή πλούσια σε φλαβανόλες και άλλα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου και να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος.
Θυμηθείτε, όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε φλαβανόλη. Επομένως, εάν θέλετε να προσθέσετε μαύρη σοκολάτα στη διατροφή σας, επιλέξτε μια ποικιλία με τουλάχιστον 70% κακάο και χαμηλή προσθήκη ζάχαρης.
Ασλανίδη Αναστασία
Nutrition Coach –Κλινική Διατροφολόγος