Μια πανέμορφη λίμνη μέσα στην ειδυλλιακή φύση της ορεινής Φλώρινας

Συγκριτικά με τις υπόλοιπες τρεις λίμνες που βρίσκονται στα νότια της περιφερειακής ενότητας της Φλώρινας (Βεγορίτιδα, Χειμαδίτιδα, Πετρών), η Ζάζαρη (γνωστή πιο επίσημα και ως λίμνη Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με το «Γεωγραφικό Λεξικό της Ελλάδας») είναι μάλλον η λιγότερο διάσημη, όντας γνώριμη μόνο στους ντόπιους και στους τακτικούς επισκέπτες της περιοχής.

 
Παρ’ όλα αυτά, η μικρή λίμνη με το διακριτό όνομα θεωρείται μέρος με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, το οποίο προστατεύεται και επισήμως από το δίκτυο Natura 2000, αφού έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους τόσο της Μακεδονίας, όσο και της βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

Μάλιστα, το βουνίσιο τοπίο της παραμένει γοητευτικό σε όλες τις εποχές του έτους, αν και οι χειμώνες τείνουν να αποδεικνύονται δύσκολοι: όταν είναι δριμείς, δηλαδή –κάτι που συμβαίνει συχνά στη Φλώρινα– η Ζάζαρη συνήθως παγώνει. Γι’ αυτό και ως καλύτερες εποχές για να την επισκεφθεί κανείς θεωρούνται η άνοιξη και το καλοκαίρι (αλλά και το πρώιμο φθινόπωρο), όταν η γύρω φύση βρίσκεται στα καλύτερά της, δημιουργώντας ένα γοητευτικό σκηνικό γεμάτο με πράσινα, μπλε και καφέ χρώματα.

 

Η συνέχεια στο www.city24.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο