ΜΙΖΕΡ ΚΑΣΤΑΝΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. πουρές από βρασμένα κάστανα
150 γρ. ψίχα καρύδι τριμμένο…
1 ποτηράκι κονιάκ
1½ κούπα ζάχαρη άχνη
6 φύλλα για πίτα
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας (ξύσμα)
1 κούπα σαντιγί
150 γρ. αμύγδαλα κομμένα και καραμελωμένα
1 ποτηράκι κουαντρό

Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και το 1/3 το αναμιγνύουμε με το κονιάκ, τα 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη, τα καρύδια και τον πουρέ κάστανο. Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε ανά τρία το ένα πάνω στο άλλο, τα κόβουμε σε 6 παραλληλόγραμμα στην κάθε στρώση, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 150°C για 15 λεπτά. Φτιάχνουμε σιρόπι με το ένα ποτήρι ζάχαρη, τη βανίλια και ½ ποτήρι νερό. Όταν σφίξει καλά, το ρίχνουμε στην υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με το κουαντρό και τα δένουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ώστε να φτάσουν τους 37 βαθμούς. Όταν τα φύλλα είναι έτοιμα, στρώνουμε το γλυκό τοποθετώντας μια βάση από φύλλα στο κέντρο του πιάτου, ένα παχύ στρώμα κρέμας κάστανου, μια άλλη βάση από πάνω, περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας, πασπαλίζουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα και διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγί.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top