Η εκπαίδευση των κυνηγών έχει συμβάλει στην πτωτική τάση των ατυχημάτων εδώ και 20 χρόνια

Στην Γαλλία οι κυνηγοί δεν κάνουν συμβιβασμούς όσον αφορά την ασφάλειά τους Το FNC και το FDC κινητοποιούνται πλήρως και συνεργάζονται με τον ίδιο στόχο: τη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων που συνδέονται με το κυνήγι. Η κυνηγετική περίοδος 2020-2021 αποδεικνύει αυτό ακριβώς, την πτωτική τάση του αριθμού των ατυχημάτων τα τελευταία 20 χρόνια από το Γραφείο Βιοποικιλότητας της Γαλλίας.

Έχουν καταγραφεί συνολικά 80 κυνηγετικά ατυχήματα την περασμένη κυνηγετική περίοδο, και από αυτά υπήρχαν 7 θάνατοι. Οι 6 από αυτούς ήταν κυνηγοί. Παρόλο που αυτοί οι αριθμοί είναι οι χαμηλότεροι που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια, κάθε θάνατος είναι μια τρομερή τραγωδία για τους αγαπημένους αλλά και τον κόσμο του κυνηγιού. Σύμφωνα με όσα έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία 20 χρόνια, τα θύματα είναι πρώτα απ’ όλα κυνηγοί (86%).

Με βάση αυτή την πραγματικότητα σε θέματα ασφαλείας, τόσο για κυνηγούς όσο και για άλλους χρήστες της φύσης, το FNC δημοσίευσε το διάταγμά της στις 5 Οκτωβρίου 2020. Αυτό ενισχύει περαιτέρω την αναγνώριση κυνηγών με πορτοκαλί ρούχα. Κατόπιν αιτήματος της FNC, αυτό το διάταγμα καθιστά επίσης υποχρεωτική την εκπαίδευση όλων των κυνηγών κάθε δέκα χρόνια για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια. Αυτές οι εκπαιδεύσεις συνεχίζονται παρά την πανδημία του Covid.

Η κυνηγετική περίοδος 2020-2021 συνεχίζεται σε ένα ιδιαίτερο πλαίσιο υγειονομικής κρίσης και περιορισμών.

Η πίεση του κυνηγιού μεγάλων θηραμάτων είναι συγκρίσιμη με εκείνη των προηγούμενων εποχών (δυστυχώς, στο κυνήγι του αγριόχοιρου προκαλούνται τα περισσότερα ατυχήματα). Η σεζόν 2020-2021 δεν μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστή και ευθυγραμμίζεται πλήρως με την καθοδική στατιστική τάση στον αριθμό των ατυχημάτων που καταγράφηκαν τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Willy Schraen, πρόεδρος του FNC τονίζει «Ένα ατύχημα, όσο σοβαρό κι αν είναι, είναι πάντα ένα ατύχημα. Πολλά μπορούν να αποφευχθούν τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες ασφαλείας από την πλευρά των κυνηγών αλλά και άλλων χρηστών της φύσης. Η ασφάλεια στο κυνήγι είναι ατομική μας ευθύνη, αλλά και συλλογική. Κάποια κυνηγετικά ατυχήματα μου φαίνονται πιο κοντά στην ανθρωποκτονία από οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυνηγετική μεταρρύθμιση του Ιουλίου 2019 που ξεκινήσαμε ενσωματώνει στο διάταγμά της 5ης Οκτωβρίου 2020, ένα στοιχείο ασφάλειας που συνίσταται ιδίως σε υποχρεωτική αναβάθμιση για όλους τους κυνηγούς, κάθε 10 χρόνια…».

 

www.chasseurdefrance.com

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο