Ο ρόλος των κυνηγών στη διατήρηση του τρυγονιού επισημαίνεται σε νέα επιστημονική εργασία

Αυτό βασίστηκε σε έρευνα που διεξήχθη στις τρεις κύριες χώρες του δυτικού αεροδρόμου: Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία. Η έρευνα είχε στόχο να περιγράψει και να ποσοτικοποιήσει τα μέτρα που εφαρμόζονται σε κυνηγότοπους που ευνοούν το τρυγόνι και να εντοπίσει τα κίνητρα και τα εμπόδια στην εφαρμογή μέτρων διαχείρισης που στοχεύουν το κυνήγι του τρυγονιού.

Οι ερευνητές έλαβαν 931 απαντήσεις στην έρευνα, που αντιπροσωπεύουν το 7% της περιοχής υπό ρύθμιση για το κυνήγι στην Πορτογαλία, το 2,3% στην Ισπανία και το 56,5% στη Γαλλία.

Παρά το γεγονός ότι το τρυγόνι βρίσκεται υπό έρευνα σε αυτές τις χώρες, οι μισοί από τους κυνηγότοπους που ερευνήθηκαν ανέφεραν το τρυγόνι ως είδος-στόχο για τη διαχείριση των θηραμάτων τους. Συγκεκριμένα, το 98% των ερωτηθέντων από την Πορτογαλία και την Ισπανία παρείχαν νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το 84% των συνολικών κυνηγότοπων παρείχαν τροφή. Επιπλέον, το 50% των ερωτηθέντων διαχειριζόταν δασικές εκτάσεις και το 47% εφάρμοσε μέτρα γεωργικής διαχείρισης, ζωτικής σημασίας για το τρυγόνι καθώς ευδοκιμεί μεταξύ δασικών και γεωργικών οικοτόπων.

Επιπλέον, το 58% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα διαχείρισης που επικεντρώνονται στο τρυγόνι. Τα κύρια εμπόδια που εμπόδιζαν περισσότερα μέτρα από τους κυνηγούς ήταν η χρηματοδότηση, καθώς οι κυνηγοί αυτοχρηματοδοτούσαν τη διαχείριση που διεξήχθη στις περισσότερες περιπτώσεις...

Υπογραμμίζεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό κυνηγετικών χώρων εφαρμόζει μέτρα διαχείρισης που μπορεί να ωφελήσουν το τρυγόνι κατά την περίοδο αναπαραγωγής στην Ευρώπη.

Συμπερασματικά, το άρθρο παρέχει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι ευρωπαίοι κυνηγοί στη διατήρηση της άγριας ζωής, επενδύοντας μεγάλους πόρους για τη βελτίωση των βιοτόπων, με δικό τους κόστος. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα σοβαρή ανησυχία για την ποιότητα των βιοτοπων στην ΕΕ, που καταδεικνύεται από την τελευταία έκθεση της ΕΕ για την κατάσταση της φύσης και την έμφαση στην ανάγκη αποκατάστασης των οικοτόπων (π.χ. ο νόμος της ΕΕ για την αποκατάσταση της φύσης), είναι σαφές ότι οι κυνηγοί είναι οι φορείς-κλειδί που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα και τη διατήρηση, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης του τρυγονιού.

 

www.face.eu

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top