Οι εργοδότες επιδοτούν το ηλεκτρικό ποδήλατο!

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό πρόγραμμα απόκτησης ηλεκτρικών ή μη ποδηλάτων έχει εφαρμοστεί στη Μεγάλη Βρετανία από το οποίο μεγάλοι ωφελημένοι είναι οι χρήστες των οικολογικών δίκυκλων αλλά και οι εργοδότες τους!

Ναι σωστά διαβάσατε! Στην Βρετανία λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και ονομάζεται  Cyclescheme, και δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιδότηση από τις επιχειρήσεις προς τους εργαζόμενους με την οποία εξοικονομούν 25-39% στην αγορά ποδήλατου και αξεσουάρ (ή ακόμα περισσότερο με τις προσφορές). Δεν πληρώνουν τίποτα προκαταβολικά και οι πληρωμές κρατούνται από τον εργοδότη, χωρίς φόρο από τον μισθό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως να υπάρξει και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα επιδότησης στην Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο η οποία ωστόσο βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση…

Βέβαια να υπενθυμίσουμε πως στην Ελλάδα υπάρχει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών ποδηλάτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» που μειώνει έως και 800 ευρώ το ποσό απόκτησης κάποιου οικολογικού δίκυκλου μέσου μεταφοράς.

 

Πως δουλεύει:

Το πρόγραμμα «cycle to work» επιτρέπει στους εργαζόμενους να αποκτήσουν ποδήλατα και αξεσουάρ ποδηλασίας μέσω του εργοδότη τους, ενώ κατανέμουν το κόστος σε 12 μήνες και κάνουν ασυναγώνιστες οικονομίες μέσω φορολογικής ελάφρυνσης.

Ο εργοδότης εγγράφεται στο Cyclescheme – αυτό διαρκεί μόνο περίπου 5 λεπτά. Μόλις εγγραφούν, θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε διαφημιστικούς πόρους για να τους βοηθήσουν να δημοσιοποιήσουν το συναρπαστικό όφελος για νέους εργαζόμενους.

Ο υπάλληλος επισκέπτεται το τοπικό του κατάστημα ποδηλάτων ή περιηγείται στο διαδίκτυο για να αποφασίσει τι θέλει. Στη συνέχεια εφαρμόζονται μέσω του ιστότοπου Cyclescheme. Ο εργοδότης εξετάζει το αίτημά του και αν είναι επιλέξιμο πληρώνει για τον εξοπλισμό.
Ο εργαζόμενος παραλαμβάνει το ποδήλατό του και ξεκινά τις αποπληρωμές του μισθού του. Μετά από 12 μήνες, ο εργοδότης θα έχει ανακτήσει το κόστος του και θα έχει αποταμιεύσει έως και 13,8%. Ο εργαζόμενος θα έχει τις επιλογές ιδιοκτησίας του.

 

 

www.newsauto.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο