Οι νέοι προασπίζονται το περιβάλλον

Η ορειβάτισσα Βανέσσα Αρχοντίδου έχει κατακτήσει τις έξι από τις επτά υψηλότερες βουνοκορφές του πλανήτη. Μέχρι τα τέλη του 2021 σχεδιάζει να πατήσει και την έβδομη, την κορυφή του όρους Βίνσεν, στην Ανταρκτική. Ο βασικός στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί για την κλιματική αλλαγή. “Ανεβαίνοντας σε όλες αυτές τις κορυφές έβλεπα τους παγετώνες να μειώνονται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς”, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρέσβυρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Κλιματική Αλλαγή. Υπο την ίδια ιδιότητα ο Αναστάσης Σταμάτης, 31 ετών, έχει αναλάβει να ενημερώσει για τα προβλήματα που δημιουργεί στον άνθρωπο η αδιαφορία για το περιβάλλον: “Ένας πρεσβευτής προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση. Προσπαθεί με μικρές καθημερινές ενέργειες να γίνει μέρος της λύσης”, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Α. Σταμάτης.

Ο θεσμός των πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν τις κοινές μας προκλήσεις ως Ευρωπαίοι. Πρόκειται για ένα κίνημα ανθρώπων με έναν κοινό σκοπό: μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. Οργανισμοί αλλά και μεμονωμένα άτομα μπορούν να αναλάβουν μια δέσμευση για την κλιματική δράση. Οι δεσμεύσεις μπορεί να είναι μικρές, βιώσιμες επιλογές ή μεγάλες, πιο τολμηρές πρωτοβουλίες. Πρόκειται για πρακτικές αλλαγές που έχουν σημασία στην καθημερινότητα και ξεκινούν από το πώς παράγουμε και καταναλώνουμε, μέχρι το πώς κινούμαστε, θερμαίνουμε ή δροσίζουμε τα σπίτια μας, αλλά και το πώς δουλεύουμε και ζούμε μαζί.

Στην Ελλάδα σχεδόν 1.000 άτομα και οργανώσεις έχουν υποβάλει αίτηση για να γίνουν Πρεσβευτές και εργάζονται ήδη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμπλακούν, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να λάβουν περαιτέρω μέτρα στη δράση τους για το κλίμα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν “όχημα” για την επίτευξη του στόχου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.capital.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top