Ορτύκια φλαμπέ


Υλικά:

4 – 6 μεγάλα ορτύκια

2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος

μαϊντανό

λεμόνι

αλάτι · πιπέρι

Εκτέλεση:

Μαδάμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια.

Αφαιρούμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα τσιγαρίζουμε
στη κατσαρόλα με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι ( όχι σε ανοιχτή φλόγα π.χ γκαζάκι γιατί είναι εύφλεκτο όταν ζεσταθεί ) το κονιάκ και περιχύνουμε τα ορτύκια.
Βάζουμε αμέσως φωτιά.

Όταν η φλόγα σβήσει, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και κλείνουμε το καπάκι.

Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 24 λεπτά
Σερβίρετε τα ορτύκια με συνοδευτικά επιλογής μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top