Υλικά για 4 άτομα
• 8 ορτύκια
• 8 μανταρίνια, καθαρισμένα και χωρισμένα σε φέτες
• χυμός από 4 μανταρίνια
• 150 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 4 κ.σ. μέλι ανθέων
• 400 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή από βιολογικό κύβο ή ψυγείου)
• 8 κ.σ. κονιάκ
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. βούτυρο και μόλις αρχίζει να αφρίζει σοτάρουμε για 1 λεπτό τις φέτες μανταρινιού.
Προσθέτουμε το μέλι και τα καραμελώνουμε σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε τον χυμό των μανταρινιών και το κονιάκ και όταν η σάλτσα αποκτήσει σιροπιαστή υφή προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το μισό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210οC.
Αλείφουμε τα ορτύκια με το μισό βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Βάζουμε τα ορτύκια σε μια πιατέλα και γύρω τους τα μανταρίνια της σάλτσας. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο σκεύος που ψήσαμε τα ορτύκια, με μια ξύλινη κουτάλα ξεκολλάμε τα κομματάκια που έμειναν στα τοιχώματα και τα αναμειγνύουμε με τη σάλτσα.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε κατσαρόλα και τη βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κύβους, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.
Περιχύνουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.