Υλικά:
4 ορτύκια
1/2 κιλό πατατάκι
1 πράσο
Κόκκινο κρασί Νάμα Αγ.Όρους
6 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
λίγο μαιντανό
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα σκόρδα και μαρινάρουμε τα ορτύκια για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπάζοντας τα με το κρασί
Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 35 λεπτά, ενώ προσθέτουμε το αλατοπίπερο
Για να πήξει η σάλτσα προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ενώ στο τέλος σβήνουμε με κρασί
Σε άλλο σκεύος έχουμε βράσει αρκετά τα πατατάκια με ένα κύβο λαχανικών για νοστιμιά