Συστατικά
4 ορτύκια, ½ κιλό περίπου
Για τη μαρινάδα:
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 ½ κουταλιά της σούπας διάφορα πιπέρια ή μπαχάρια της αρεσκείας μας, σε κόκκους
2 φύλλα δάφνης
Για τη σάλτσα:
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 πρέζα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 ½ κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ½ ποτήρι νερό ή ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ με καπάκι που να χωράει τα ορτύκια, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ακουμπάμε μέσα, αφού τα πλύνουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τα φυλάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Κατόπιν τα βγάζουμε από την μαρινάδα και τα στραγγίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε σε τηγανάκι το μισό λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά τα ορτύκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα φυλάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε και το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια , να μαλακώσουν.
Ακουμπάμε από πάνω τα ορτύκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως, με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από το σκεύος.