Υλικά:
ορτύκια καθαρισμένα
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα ορτύκια σε λίγο λαδάκι μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, κλείνουμε το καπάκι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να πιούν το νερό και να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το καπάκι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και σερβίρουμε.