beretta_1

P. BERETTA

Η θρυλική βιομηχανία μάς άνοιξε τις πύλες της

Πρόσφατα επισκέφθηκα το εργοστάσιο της Beretta στο Gardone Val Trompia της Brescia στη πασίγνωστη οπλούπολη της Ιταλίας.

Στα πλαίσια μίας ενημέρωσης και ειδικών προσκλήσεων που στέλνει η Ιταλική βιομηχανία σε επιλεγμένους αρθρογράφους κυνηγετικών και σκοπευτικών περιοδικών από όλο τον κόσμο, μου άνοιξαν κυριολεκτικά τις πύλες τους σε όλα τα τμήματα κατασκευής της βιομηχανίας όχι μόνο των κυνηγετικών και σκοπευτικών όπλων αλλά και εκείνων που κατασκευάζουν όπλα για τον στρατό και την αστυνομία.
Γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι μέσα στα πλαίσια της προβολής της άριστης δουλειάς που κάνουν δεν έχουν να κρύψουν τίποτα από τον αγοραστή που θα τους προτιμήσει.
Το πρωινό της πρώτης ημέρας, με υποδέχτηκε ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων του εργοστασίου κ. Jarno Antonelli, ο οποίος με συνόδευε παντού μέχρι το απόγευμα.

Ιστορία με όνομα

Η Beretta, ίσως είναι η μόνη βιομηχανία όπλων στον κόσμο που η ιστορία της ως οικογενειακή βιοτεχνία ξεκίνησε το 16ο αιώνα -όταν την ίδρυσε ο ίδιος ο Βαρθολομαίος Μπερέττα- και έφθασε σήμερα στον 21ο αιώνα να βρίσκεται μετά από 15 γενιές στα χέρια της οικογένειας και του συνεχιστή της Ούγκο Γκουζάλι Μπερέττα.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι δύο γιοι του, ο Πιέτρο και ο Φράνκο Μπερέττα, θα συνεχίσουν την εξέλιξη της πανίσχυρης βιομηχανίας αφού ήδη εργάζονται δίπλα στον πατέρα τους. Μία βιομηχανία που όσο περνούν τα χρόνια, ωριμάζει σαν το καλό κρασί και εξελίσσεται εντάσσοντας στον όμιλο Beretta και άλλες γνωστές βιομηχανίες του κυνηγετικού και σκοπευτικού χώρου.

Τεχνογνωσία

beretta_2Ήδη στην Beretta ανήκουν η Benelli, η Franchi, η Tikka, η Sako, η Stoeger, η A. Uberti και η εταιρία οπτικών για όπλα (διόπτρες) η Burris.
Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής μου, είχα συνάντηση με τον διευθυντή Μάρκετινγκ της Beretta, τον κ. Μaurizio Bellet, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και συγκεκριμένος στις συζητήσεις που κάναμε για τα διάφορα τμήματα κατασκευής της βιομηχανίας.

Συνοπτικά, θα έλεγα ότι όλα όσα συζητήσαμε αφορούσαν στην τεχνογνωσία του προσωπικού του κάθε τμήματος, τις δυνατότητες παραγωγής, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το ιδιαίτερο βάρος που δίδεται στις ανάγκες της παραδοσιακής κυνηγετικής αλλά και σκοπευτικής δραστηριότητας.
Το μεσημέρι είχε κανονιστεί να δοκιμάσω στο σκοπευτήριο του Lonato στη Brescia  τα νέα όπλα για κυνηγετική χρήση το σούπερποζέ Perennia SV-10, το νέο Prevail SV-10, το DT-10 Trident και το νέο UGB 25 XCEL που είναι αυτογεμές δύο φυσιγγίων.

Στον κόσμο της Βeretta

Είναι γεγονός ότι όταν δοκιμάζεις ένα όπλο στο σκοπευτήριο ή στο κυνήγι και όχι μόνο απλά να το περιεργάζεσαι, διαπιστώνεις λεπτομέρειες και βγάζεις συμπεράσματα για τη βλητική του συμπεριφορά που δεν μπορείς ποτέ να δεις όταν το όπλο «κοιμάται».
Σας παραθέτω ένα επιλεγμένο φωτορεπορτάζ, γιατί μία εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις, για να μπορέσετε να μπείτε όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στον κόσμο της Beretta.

{yoogallery src=[/images/stories/_photoshows/KF/beretta_175]}

Του Μπάμπη Αιγινήτη
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top