Παγκόσμια Ημέρα Αγριας Ζωής

Σήμερα, 3 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής. Η 68η σύνοδος της Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 3η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής με σκοπό την ευαισθητοποίηση για προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη. Έτσι η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής έχει γίνει πλέον η πιο σημαντική παγκόσμια ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στην άγρια ζωή.
 
Το ειδικό θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής είναι “Δάση και μέσα διαβίωσης: Διατήρηση των ανθρώπων και του πλανήτη”. Στόχος το φετινού θέματος είναι να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος των δασών και των δασικών ειδών και οικοσυστημάτων στη διατήρηση των μέσων διαβίωσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, και ιδιαίτερα των αυτοχθόνων και τοπικών κοινοτήτων με ιστορικούς δεσμούς με δασικές ή / και παραδασόβιες περιοχές.
 
Εκτιμάται ότι μεταξύ 200 έως 350 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εντός ή δίπλα σε δασικές περιοχές σε όλο τον κόσμο, στηριζόμενοι στις διάφορες οικοσυστημικές υπηρεσίες, που παρέχουν τα δάση και τα δασικά είδη, για τα προς το ζην αλλά και για να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες τους, συμπεριλαμβανομένων της τροφής, της κάλυψης, της ενέργειας και των φαρμάκων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top