Περισσότερες από 500 ελληνικές θάλασσες με γαλάζια σημαία

Συνολικά 545 παραλίες στην Ελλάδα έχουν βραβευτεί με το διάσημο βραβείο γαλάζιας σημαίας για το 2021, κατατάσσοντας τη δεύτερη θέση μεταξύ 49 χωρών. 

Η χερσόνησος της Χαλκιδικής στη βόρεια Ελλάδα, διάσημη για τη χρυσή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά της, κέρδισε τα περισσότερα από τα 545 βραβεία και έλαβε 155 σημαίες.

Η Κρήτη, με περισσότερες από 120 πράσινες σημαίες, βρίσκεται στην τρίτη θέση με τη Ρόδο, 63. Στην Αττική, πέρασαν όλες οι διάσημες παραλίες Βάργκεες, Βόλα και Βολιακμάν.
 
Οι τελικοί χάρτες γαλάζιας σημαίας και οι αριθμοί των ιστότοπων στους οποίους δόθηκε η γαλάζια σημαία για τη σεζόν του 2021 θα κυκλοφορήσουν επίσημα στις 25 Μαΐου, λέει η Blue Flag στον ιστότοπό της.

Η εμβληματική γαλάζια σημαία είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες εθελοντικές οικολογικές ετικέτες στον κόσμο για παραλίες, μαρίνες και στάσιμους οργανωτές περιηγήσεων. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για τη γαλάζια σημαία, πρέπει να πληρούνται και να διατηρούνται μια σειρά αυστηρών κριτηρίων περιβάλλοντος, εκπαίδευσης, ασφάλειας και πρόσβασης.

Τα πιστοποιητικά που αναφέρονται στα Βραβεία FEE δίνονται ετησίως στις παραλίες και τις μαρίνες των χωρών μελών του FEE.

Η Γαλάζια Σημαία δημιουργήθηκε στη Γαλλία το 1985, ως πιλοτικό έργο του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη, και απονεμήθηκε στους γαλλικούς παράκτιους δήμους βάσει κριτηρίων όπως η επεξεργασία λυμάτων και η ποιότητα των υδάτων λουτρών.

Το 1987 ήταν το “Ευρωπαϊκό Έτος του Περιβάλλοντος” και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν υπεύθυνη για την προώθηση των ευρωπαϊκών κοινωνικών δραστηριοτήτων εκείνης της χρονιάς.

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Ευρώπη (FEEE) παρουσίασε την έννοια της γαλάζιας σημαίας στην Επιτροπή και συμφώνησε να ξεκινήσει το έργο της Γαλάζιας Σημαίας ως μία από τις πολλές δραστηριότητες «Περιβαλλοντικό Έτος» στην κοινότητα.

 

 

www.prevezaposto.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top