Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από μεγάλες προσπάθειες του Δήμου της Κω και της κ. Βλάχου που από την πρώτη στιγμή είδε με θετικό πνεύμα και διορατικότητα το αίτημα για το ποδηλατοδρόμιο και την ευχαριστώ ιδιαίτερα και βέβαια τον ποδηλάτη δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά ο οποίος υποσχέθηκε και τελικά το έκανε (το ποδηλατοδρόμιο) το Υπουργείο ενέκρινε το αίτημα για ανακατασκευή του Σταδίου Φιλίνος το οποίο πλέον θα είναι και ποδηλατοδρόμιο. Ένα όνειρο για τους περισσότερους ποδηλάτες του νησιού γίνεται πραγματικότητα και πλέον ακόμα περισσότερα παιδιά και ενήλικοι θα μπορούν να γυμνάζονται με ασφάλεια στο ποδηλατοδρόμιο.
Οι 4 σύλλογοι του νησιού που ήδη αριθμούν περισσότερους από 100 επίσημους αθλητές και περισσότερα από 150 παιδιά σε ακαδημίες είναι σίγουρο ότι θα το εκμεταλλευτούν. Το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα δούμε και αγώνες και θα μπορούν να έρχονται ομάδες από το εσωτερικό και το εξωτερικό όπως γίνεται και στη Ρόδο για προετοιμασία.
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στο Δήμο της Κω και στο δήμαρχο κ. Νικηταρά και την κ. Βλάχου και τον μηχανικό που έκανε την μελέτη κ. Σαράντο (προπονητής σκάκι του Φιλίνου) και σε όσους μπορεί να ξεχνώ ή να μη γνωρίζω ότι έτρεξαν για το έργο (ελπίζω να με συγχωρέσουν).
Θα είναι το 2ο εν ενεργεία ανοικτό ποδηλατοδρόμιο και βέβαια το πιο καινούργιο μιας και το μοναδικό σε λειτουργία είναι αυτό της Ρόδου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 30 επί Ιταλοκρατίας. Αυτό δείχνει και τη μεγάλη επιτυχία που πέτυχε ο δήμος μας.

Μπράβο! Μας κάνετε υπερήφανους».