Η αλήθεια είναι πως η ζήτηση για το ροζέ κρασί αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, μιλώντας πια για ένα νέο trend, καθώς το «δίπολο» κόκκινο και λευκό ανήκει πια στο παρελθόν.
Σήμερα, ο «κόσμος του ροζέ» έχει γίνει περιζήτητος, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο και κάπως έτσι έχει αρχίζει να γίνεται ο αγαπημένος οίνος και των μικρότερων ηλικιών. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, πως έχει ενδιαφέρον να δούμε μπορούσαμε να γράψουμε μερικές βασικές συμβουλές πώς να κάνεις ένα καλό food pairing με το ροζέ.
Μερικές διευκρινήσεις πριν ξεκινήσουμε, γνωρίζουμε καλά πως το κάθε κρασί είναι ένας ξεχωριστός πλανήτης που χρειάζεται χρόνο και κόπο για να ανακαλυφθεί, όμως παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που μπορούμε να πούμε. Ακόμη και όταν λέμε ροζέ υπάρχουν διάφορες «υποκατηγορίες», αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία «μέση λύση» για να συνδυαστούν όσο πιο καλά γίνεται οι γεύσεις ή για να αρχίζεις να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να συνδυάσεις με το ροζέ και να αρχίζεις να το ψάχνεις. Εξάλλου, έχεις ακούσει ότι το «ροζέ ταιριάζει με τα πάντα», δεν είναι ακριβώς έτσι -αλλά υπάρχει μία βάση.
Καταλαβαίνεις, με τα πολύ βασικά ότι υπάρχει διαφορά όταν μιλάμε για φυσαλίδες, όταν μιλάμε για ξηρές και ημίγλυκες γεύσεις. Ξεκινώντας, από τα βασικά τα ροζέ ταιριάζουν πολύ στις μεσογειακές και (ειδικότερα) ελληνικές γεύσεις, αφού συνδυάζεται ωραία με τα θαλασσινά, κάποια κρέατα, σαλάτες και επιδόρπια.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.ratpack.gr