Πως υποδέχτηκε ο κόσμος το 2023

Ο κόσμος αποχαιρετά το 2022 και ατενίζει το 2023 με συγκρατημένη αισιοδοξία εν μέσω σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, όπως η εκτίναξη του πληθωρισμού, ο συνεχιζόμενος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχει διαταράξει τη διεθνή ενεργειακή βιομηχανία, ο αυξημένος αριθμός θανάτων σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) να διεξάγει έναν αδήλωτο πόλεμο και να κυριαρχήσει στον κόσμο.

Καθώς το έτος έφθανε στο τέλος του, η βρετανική μοναρχία γνώρισε μια αλλαγή, καθώς ο Κάρολος Γ’ ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το Σεπτέμβριο. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην παρακολούθηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ τον Νοέμβριο. Ο μήνας έκλεισε με τον θάνατο του πρώην ηγέτη του ΚΚΚ Τζιανγκ Ζεμίν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έναρξη μιας πανεθνικής δίωξης των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ που ξεκίνησε το 1999. Η χρονιά έκλεισε με την αποκάλυψη τον Δεκέμβριο των «φακέλων του Twitter», οι οποίοι αποκάλυψαν στη διεθνή κοινότητα τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνητικές υπηρεσίες επηρέαζαν το Twitter για να λογοκρίνουν και να κατευθύνουν τις συζητήσεις για διάφορα θέματα, από τις εκλογές του 2020 έως την COVID-19.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες για να παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα ως μια χειρονομία αποχαιρετισμού του 2022 και καλωσορίσματος του 2023. Οι περισσότερες χώρες έχουν, από την αρχή του 2022, χαλαρώσει τους περιορισμούς τους, ενώ εισέρχονται στη μετα-COVID εποχή.

 

Δείτε τις φωτογραφίες στο www.theepochtimes.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο