Προστατευτικά γιλέκα για κυνηγετικούς σκύλους

Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Wild Wolf, διανεμήθηκαν στην Κροατία τα πρώτα προστατευτικά γιλέκα για κυνηγετικούς σκύλους.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην προστασία των κυνηγετικών σκύλων από λύκους και άλλα άγρια ζώα. Τα προστατευτικά γιλέκα έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.
Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε μια μελέτη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας αυτών των προστατευτικών γιλέκων. Τα επόμενα δύο χρόνια θα συμμετάσχουν 300 κυνηγετικοί σκύλοι από τέσσερις περιοχές της Δαλματίας. Στη μελέτη θα συμμετάσχουν τοπικοί κυνηγοί, οι οποίοι όχι μόνο θα συμμετάσχουν αλλά και θα συμβάλουν στη βελτίωση του σχεδιασμού των γιλέκων με βάση την εμπειρία τους στον κυνηγότοπο.

Οι κυνηγοί θα αξιολογήσουν τις επιπτώσεις των γιλέκων στους κυνηγετικούς σκύλους, καθώς είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι τα γιλέκα θα παρέχουν επαρκή προστασία χωρίς να εμποδίζουν την απόδοση των σκύλων κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Η ανατροφοδότηση από τους κυνηγούς θα βοηθήσει ενδεχομένως σε βελτιωμένες εκδόσεις προσαρμοσμένες σε διαφορετικά εδάφη ή συνθήκες κυνηγιού. Η μελέτη αναμένεται να παράσχει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το πώς ο προστατευτικός εξοπλισμός μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση και την ευελιξία των κυνηγετικών σκύλων.

Το έργο αυτό αντιπροσωπεύει μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ των επαγγελματιών της προστασίας της άγριας ζωής και της κυνηγετικής κοινότητας, με στόχο τόσο τη συνύπαρξη όσο και τις βιώσιμες κυνηγετικές πρακτικές. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος της Κροατίας πρωτοστάτησε στον συντονισμό της διανομής των προστατευτικών γιλέκων, σε στενή συνεργασία με τους κυνηγούς σε όλη την περιοχή της Δαλματίας.
Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίχθηκε από την FACE, το Σουηδικό Πανεπιστήμιο Γεωργικών Επιστημών και την DOGTECH. Αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για την προώθηση της μελέτης, διασφαλίζοντας ότι τόσο η πρακτική εμπειρία όσο και οι επιστημονικές γνώσεις ενσωματώνονται για τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των πρακτικών κυνηγιού στις επικίνδυνες περιοχές.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top