Πρώτη φορά κάμπινγκ; τι να προσέξεις

Μια υπέροχη ιδέα για να είμαστε κοντά στην φύση με τα δέντρα και τους ήχους της, είναι να επιλέξουμε το κάμπινγκ, ως τρόπο φετινών διακοπών.

Το κάμπινγκ έχει τις δικές του μοναδικές πτυχές. Παρέχει μεγαλύτερη ανεμελιά και ξέρεις ότι μπορείς να φοράς όλη μέρα το μαγιό και ν’ απολαμβάνεις τη φύση. Υπάρχουν βέβαια κάποια σημαντικά κομμάτια τα οποία χρήζουν προσοχής. Ποια είναι αυτά;

Η μαλακή και αφράτη άμμος της παραλίας ΔΕΝ λειτουργεί ως ιδανικό στρώμα για τον ύπνο σου. 

Με κάποιον μυστήριο τρόπο το βράδυ σκληραίνει και νιώθεις κάθε θαμμένη πέτρα και κλαδάκι σε κάθε σημείο του σώματός σου. Η λύση είναι το υπόστρωμα για τον υπνόσακο – μπορεί να είναι το στρωματάκι της γυμναστικής ή ένα υπόστρωμα που φουσκώνει (σχεδόν) μόνο του.

Με την τουαλέτα τι γίνεται;

Ιδανικά, η παραλία που θα κατασκηνώσεις θα πρέπει να απέχει το πολύ 5 λεπτά από μια ταβέρνα. Θα την επισκέπτεσαι για να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα, αλλά και για να πάρεις νερό, να πιεις καφέ, να φας το μεσημέρι, οπότε δε θα σου πει κανείς τίποτα για τη χρήση του WC.

Η εναλλακτική λύση είναι ένας μικρός λάκκος στο χώμα

Σε απόσταση τουλάχιστον 100 μ. από το χώρο που είναι στημένες οι σκηνές. Εννοείται πως θα έχεις μαζί σου σακούλα για τα χαρτιά και φτυαράκι για να σκάψεις και μετά να σκεπάσεις το λάκκο.

Πως θα πλένομαι;

Αν δεν αντέχεις να μη πλένεσαι όπου υπάρχει και αυτό ως επιλογή, έχεις δύο άλλες επιλογές: “φούσκα” για νερό, ένα κρεμαστό σκουρόχρωμο δοχείο που θα αφήσεις όλη τη μέρα στον ήλιο και θα κάνεις το ζεστό ντους σου το βράδυ ή 1-2 μπουκάλια νερού (που θα γεμίσεις στην παραπάνω ταβέρνα) για τοπικό πλύσιμο.

 

 

www.hernews.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο