Ψαράδες και κυνηγοί της Χίου ζητούν άρση της απαγόρευσης

Διαμαρτυρία ψαράδων και κυνηγών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βουνακίου.

Χαρακτηρίζουν παράλογο το μέτρο, την ώρα μάλιστα που έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατά βάση μοναχική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή τη θάλασσα.

Σε συμβολική διαμαρτυρία στην Πλατεία Πλαστήρα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, προχώρησαν χτες το πρωί ψαράδες και κυνηγοί, που ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, λόγω της πανδημίας.

Χαρακτηρίζουν παράλογο το μέτρο, την ώρα μάλιστα που έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατά βάση μοναχική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή τη θάλασσα. Την άμεση αναγκαιότητα να αρθεί άμεσα το μέτρο το οποίο απαγορεύει την απαγόρευση του κυνηγιού, επισήμαναν οι συγκεντρωμένοι κυνηγοί:  «Το Κυνήγι υπάρχει από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Το να επιτρέπεται στα λεωφορεία να μπαίνουν 100-200 άτομα όπως και στα μαγαζιά – που καλά κάνουν εφόσον ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, για ποιον λόγο απαγορεύει σε εμάς να πάμε στη θάλασσα ή στο βουνό που άλλωστε δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Οι εκλογές πλησιάζουν και θα πονέσουν.»

 

https://www.chiosin.gr/

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top