Ψάρεμα στον παράδεισο!

Ο μύθος λέει πώς η γυναίκα του Ηρακλή η Διηάνειρα,νομίζοντας ότι είναι απατημένη από τον σύζυγο της, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Τρελός από τους πόνους, ο Ηρακλής άρπαξε τον άτυχο Λίχα και τον εκσφεντόνισε προς την θάλασσα. Τα κομμάτια του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια.

Ο σύγχρονος μύθος λέει πως τα Λιχαδονήσια δεν έχουν ψάρια! Και φυσικά είναι ΜΥΘΟΣ!
1,5 ώρα από την Αθήνα βρίσκονται τα Λιχαδονήσια ένας ψαρευτικός προορισμός και όχι μόνο, ένας προορισμός για ξεκούραση, διασκέδαση χαλάρωση, jigging, spinning, fishing, scuba-diving, freediving και όλα τα ing που μας προσφέρει το αγγλικό λεξικό!

Το μέρος είναι προσβάσιμο με πολλούς τρόπους από Καμένα Βούρλα με τα καραβάκια του Κυρ Γιάννη κάθε μέρα στης 12 από τον Ιούλιο, από Εύβοια από τον κάβο δίπλα στην Λιχάδα με το σκάφος “Τα Είδα όλα” με συνεχόμενα δρομολόγια και τέλος με το σκάφος μας, αν διαθέτουμε.

Τα νησάκια όπως είπαμε εκτός των άλλων μας προσφέρουν και τέλεια κάλυψη από τον καιρό μπορούμε να ψαρέψουμε σε όποια κατεύθυνση θέλουμε με σχεδόν μόνιμη μπουνάτσα. Ψάρια θα βρούμε παντού…απο τα 2-3μ με ψαρετούφεκο για σαργούς, τσιπούρες, λαβράκια και άλλες εκπλήξεις έως τα 40μ. Όπου με τα σωστά εργαλεία καθετής μπορεί να πιάσουμε κάνα λυθρίνι 1-1,5κ. Οι μπαλάδες και οι τσέρουλες πάντα μόνιμες στα 30μ και μας περιμένουν να της απολαύσουμε. Με συρτή αν είμαστε τυχεροί και στην σωστή εποχή ένα μαγιάτικο ή κάποια παλαμίδα μπορεί να κόσμηση το σκάφος μας αλλά και τον τοίχο του σπιτιού μας σε φωτογραφία. Φυσικά για όλα τα παραπάνω καλό είναι να διαθέτετε πάντα της νόμιμες άδειες αλιείας καθώς το λιμενικό καραδοκεί όλη μέρα, τόσο για την σωστή διαχείριση της αλιείας αλλά και για την σωστή πλεύση των σκαφών στην περιοχή.

Θα μου πείτε τώρα αφού είναι τόσο καλός ο τόπος γιατί το λες…το λέω απλά γιατί το μέρος είναι σε στρατηγικό σημείο τόσο για την ανανέωση του πληθυσμού των ψαριών αλλά και για τον βαθμό δυσκολίας που παρέχουν τα ρεύματα σε επιτήδειους “ψαρετουφεκάδες”. Τα ρεύματα είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το μέρος, το στενό προς τον Παγασητικό και το Αιγαίο ανανεώνει τα νερά καθημερινά με την παλίρροια που έρχεται και φεύγει, η ταχύτητα των ρευμάτων σε μερικά σημεία έχει μετρηθεί μέχρι και 10μ. /ώρα (ποτάμι) το λένε οι ντόπιοι και δεν έχουν άδικο. Πολλοί είναι αυτοί που θέλησαν να νικήσουν τα ρεύματα και δεν τα κατάφεραν, οπότε και συνιστώ μεγάλη προσοχή. Φυσικά τα ρεύματα δεν κάνουν μόνο κακό (σε εμάς) αλλά λειτουργούν όπως τα έχει προστάξει η φύση, φέρνουν δηλαδή τροφή και καθαρίζουν τα υπολήμματα. Διατηρούν το μέρος πάντα καθαρό και υγιή για τους πληθυσμούς των ψαριών που περνούν από εκεί.

Μεγάλη προσοχή στην περιοχή θέλει και στα σκουπίδια που φέρνουμε μαζί μας, μεγάλα κοπάδια από δελφίνια περνούν από το μέρος καθημερινά κυνηγώντας την σαρδέλα και τον γαύρο που διαθέτει η περιοχή. Επίσης στα νησάκια ένα ζευγάρι από μεσογειακές φώκιες έχουν κάνει την φωλιά τους τα τελευταία 2 χρόνια. Οπότε μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα, ας αφήσουμε τα ψάρια και τα μεγάλα θηλαστικά να κάνουν την δουλειά τους και εμείς να κάνουμε την δική μας χωρίς να παρεμβαίνει ο ένας στον άλλον με κανένα τρόπο.

Τέλος επισκεφτείτε το μέρος και πείτε μας της εντυπώσεις σας, στείλτε και καμιά φωτογραφία.

 

http://www.lichadonisia.com/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο