SAFE WATERSPORTS Τhe App! για ασφαλείς δραστηριότητες στις καλοκαιρινές διακοπές

Ένα νέο πρωτοποριακό Application που θα σας ενημερώσει από το που θα πάτε για μπάνιο, με περισσότερες από 3000 παραλίες σε όλη την Ελλάδα, έως ποια Μαρίνα να επιλέξετε να διανυκτερεύσετε με σκάφος, ή ποια σχολή θαλασσίων σπορ τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας στη περιοχή σας.

Με φωτογραφίες και σύντομη περιγραφή, τα βασικά χαρακτηριστικά , αν η παραλία έχει βαθιά ή ρηχά νερά, άμμο ή βότσαλα, πάρκιν, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, ντους, αν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, εκτεθειμένη σε ανέμους. Αν η Μαρίνα παρέχει νερό ή καύσιμα, με τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αλλά και τις λιμενικές αρχές για περίπτωση ανάγκης.
Εάν του επιτρέψετε μάλιστα βρίσκει τη τοποθεσία που βρίσκεστε και σας καθοδηγεί.

Πολύ περισσότερο από μια εφαρμογή

Αυτές είναι λίγες από τις πολλές χρήσιμες πληροφορίες που παρέχει η εφαρμογή Safe Watersports. Η ολοκλήρωση της είναι ένα έργο ικανό να σώσει ζωές. Δημιουργήθηκε από την επιστημονική ομάδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Watersports, μια ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει αγκαλιάσει όλα τα αθλήματα του νερού και με τη μέγιστη ανταπόκριση όλου του αθλητικού κόσμου, αλλά και επαγγελματιών του χώρου ακόμη και του Λιμενικού Σώματος.
Με πρεσβευτές των σκοπών της, γνωστούς πρωταθλητές για το ήθος τους και την αγάπη τους για τη νέα γενιά τον Χρυσό μας Ολυμπιονίκη Νικόλα Κακλαμανάκη, τον Αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, τον Ολυμπιονίκη Χρήστο Αφρουδάκη, τη Χάλκινη Ολυμπιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου, αλλά και την Αργυρή Ολυμπιονίκη Αγγελική Καραπατάκη, την εθνική μας στη συγχρονισμένη κολύμβηση και τον πρωταθλητή του θαλασσίου σκι Νικόλα Πλυττά , το μήνυμα του οργανισμού περνάει γρήγορα στα παιδιά και τους γονείς τους, μέσα από διαφημιστικά σποτάκια που ήδη προβάλλονται αλλά και από σειρά προωθητικών και ενημερωτικών ενεργειών σε όλη την Ελλάδα.

Νόμιμα πιστοποιημένες επιχειρήσεις

Αυτή η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να βρείτε μόνο τις νόμιμα πιστοποιημένες σχολές θαλασσίων σπορ σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα βρείτε και όλους τους κανόνες για τα διαφορετικά αθλήματα του νερού.
Η ασφάλεια στα σπορ στη θάλασσα είναι μέγιστο θέμα ειδικά το καλοκαίρι που οι παραλίες γεμίζουν με παιδιά, αλλά δυστυχώς όπως αναμενόταν, η πολιτεία και εδώ χωλαίνει. Η ιδιωτική πρωτοβουλία που λέγεται Safe Watersports έχει διαθέσει στο Λιμενικό Σώμα, χωρίς κανένα απολύτως κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, ένα Ολοκληρωμένο Πανελλαδικό Πληροφοριακό Σύστημα Ελέγχων & Επιθεωρήσεων που αφορά μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που γίνονται στην θάλασσα. Μέσω του συστήματος αυτού, που σήμερα λειτουργεί σε όλα τα λιμεναρχεία της χώρας καθώς και στην κεντρική υπηρεσία (Υπουργείο – Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος), οι λιμενικές αρχές διαχειρίζονται, ηλεκτρονικά πλέον:

.Όλες τις άδειες που εκδίδονται για τις επιχειρήσεις θαλασσίων σπορ στην Ελλάδα
.Τη διαθεσιμότητα από τους Δήμους των ναυαγοσωστών στις παραλίες που είναι υποχρεωτική η παρουσία τους
.Τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις που γίνονται από την θάλασσα (με πλωτά μέσα του Λιμενικού), ή από την ξηρά
.Τις παραβάσεις και τα πρόστιμα που επιβάλλονται.
.Την απόδοση των λιμενικών αρχών και τα ενδεχόμενα κενά σε ελέγχους σε όλη την χώρα.

Όλα αυτά άμεσα (real-time) και με διαφάνεια, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε επικοινωνία ή έγγραφο μεταξύ Κεντρικής Υπηρεσίας και των περιφερειακών λιμενικών αρχών.

Πώς δημιουργήθηκε το Safe Watersports

Η οργάνωση Safe Watersports έκανε τη δυναμική εμφάνισή της ακριβώς πριν από 2 χρόνια (Ιούνιος 2015). Το έργο της έγινε αμέσως αισθητό στους ανθρώπους των θαλασσίων σπορ, στους επαγγελματίες, στους χομπίστες και πόσο μάλλον στους αθλητές, που ένοιωθαν χρόνια τώρα το κενό που υπήρχε στην ενημέρωση για τη σωστή και ασφαλή χρήση των watersports, αλλά και το ελλιπές νομικό πλαίσιο.
Αφορμή δόθηκε ένα τραγικό ατύχημα, όπου δυστυχώς έχασε τη ζωή του ο 10χρονος, Μιχαήλ Πασχαλάκης. Ο άδικος χαμός του παιδιού έδωσε το κίνητρο στους οικείους του να κινητοποιηθούν έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο.
Ο Οργανισμός δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση. Οι πόροι του, προέρχονται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα το σωματείο λειτουργεί με την στήριξη και συμμετοχή ενός βασικού πυρήνα ενεργών πολιτών που σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σωματείου, σχεδιάζουν και υλοποιούν τις δράσεις του. Ο Οργανισμός έχει λάβει την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και έχει υπογράψει μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Σε συνεργασία με την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία πιστοποίηση TÜV AUSTRIA HELLAS, δημιουργήσανε από κοινού ένα Ιδιωτικό πρωτόκολλο Ελέγχου Συμμόρφωσης και Σήματος Ποιότητας Επιχειρήσεων Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ (ΕΕΘΣ) για την ασφάλεια. Η πρώτη πιστοποίηση δόθηκε το 2016 και η δράση αυτή έχει στόχο να αποτελέσει το πρώτο και πλέον εξειδικευμένο «Ελληνικό Ιδιωτικό Σχήμα Ελέγχου Συμμόρφωσης» για τη Σήμανση και την Προβολή των εγκεκριμένων και συμμορφούμενων με τις σχετικές απαιτήσεις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλασσίων σπορ.

Στόχοι της οργάνωσης:

.Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (Ελλήνων όσο και ξένων επισκεπτών) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων.
.Την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.
.Την εκπαίδευση – ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, με στόχο την διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της θάλασσας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή.

Θαλάσσια Σπορ για πλάκα ή της πλάκας;

Οι περισσότεροι από εμάς που αγαπάμε τα σπορ και τη θάλασσα, ασχολούμαστε με αυτά μερικούς μήνες το καλοκαίρι και μετά ξεχνάμε. Ξεχνάμε ότι η θάλασσα δεν είναι παιδική χαρά και ότι οι σχολές εκμάθησης θαλασσίων σπορ με τουριστικό ενδιαφέρον δεν είναι υδάτινα Λούνα Παρκ.
Όπως όλα τα σπορ που αφορούν στη φύση, πόσο μάλλον η θάλασσα θέλει να την σέβεσαι και να την αγαπάς.

Ενημερωθείτε σήμερα για τους κανόνες ασφαλείας των θαλάσσιων σπορ και τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και στη παραλία www.safewatersports.gr
Η εφαρμογή είναι δωρεάν https://safewatersports.gr/el/εφαρμογές-κινητών

Μας αφορά όλους

 

www.kidzclub.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο