2 μελιτζάνες κομμένες σε δάχτυλα
2 κολοκυθάκια κομμένα σε δάχτυλα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε δάχτυλα…
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε δάχτυλα
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε δάχτυλα
4 μανιτάρια σιτάκε ή πορτσίνι κομμένα στα 4
4 δαμάσκηνα ξερά φουσκωμένα σε νερό
4 βερίκοκα ξερά φουσκωμένα σε νερό
½ κούπα αλεύρι
για τη ζύμη
1 κούπα αλεύρι
1 ποτηράκι μπύρα
½ κουταλάκι αλάτι
2 ασπράδια μαρέγκα
χλιαρό νερό
για τη σoς
½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 σταγόνες γιαπωνέζικο δαφνόλαδο
8 κουταλιές ξύδι φραμπουάζ
1/4 κουταλάκι γουασάμπι
4 κουταλιές νόικ-μαμ
1/4 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλιά υγρή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού (για διακόσμηση)
Αλατίζουμε ελαφρά τα λαχανικά και τα αλευρώνουμε. Έχουμε ήδη ανακατέψει πολύ καλά όλα τα υλικά της ζύμης και έχουμε φτιάξει ένα χυλό, μέτριας ρευστότητας. Βουτάμε τα λαχανικά και τα ξερά φρούτα, όπως είναι αλευρωμένα, στο χυλό και τα τηγανίζουμε στη φριτέζα ή στο γουόκ. Χτυπάμε τα υλικά της σος όλα μαζί και, αφού τοποθετήσουμε σε ένα ενδιαφέρον σχήμα τα λαχανικά στο πιάτο, τα περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές σος και τα διακοσμούμε με ξύσματα πορτοκαλιού.