Σε «πράσινο» νησί θα μεταμορφωθεί η Χάλκη

Στη Χάλκη μετέβη την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την ένταξη του νησιού στην πρωτοβουλία “GR – eco islands”, για τη μετατροπή των νησιών σε «πράσινες» και ενεργειακά αυτόνομες περιοχές.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί ανέπτυξε τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα μετατρέψουν τη Χάλκη σε τόπο αειφόρας και κυκλικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος GR – eco islands.

Η Χάλκη αποτελεί το πρώτο νησί που εντάσσεται στην πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο την ενεργειακή μετάβαση των νησιών -ειδικά των μικρότερων- μέσω αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών τους.

Ο παράλληλος «πράσινος» και ψηφιακός μετασχηματισμός των νησιών θα βελτιώσει ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, θα μετατρέψει τα νησιά σε περιβαλλοντικά ουδέτερες και αυτόνομες περιοχές, περιορίζοντας το κόστος διαβίωσης, θα συμβάλλει στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, ενώ την ίδια στιγμή θα αποτελέσει πόλο έλξης για έναν νέο, περιβαλλοντικά ευασθητοποιημένο τουρισμό.

Οι παρεμβάσεις στη Χάλκη περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των ΑΠΕ σε συνδυασμό με τον θεσμό της Ενεργειακής Κοινότητας, την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης στις χερσαίες και στις θαλάσσιες μεταφορές και την υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων για την εκπαίδευση και την τηλεϊατρική.

 

 

Περισσότερα στο www.rodiaki.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top