Υλικά:
1κιλό σπάλα αγριογούρουνο
500γρ καυτή μπύρα
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκόρδα κομμένα φέτες
300 γρ ελαιόλαδο
150 γρ χυμό λεμόνι
3 τεμ ακτινίδια
10 γρ κόλιανδρο σκόνη
8 γρ σπόρους σέλερυ
Αλάτι ημίχοντρο
Μαρινάδα:
Σε μια λεκάνη βάζω τα κομμάτια κρέατος και προσθέτω το μισό ελαιόλαδο, πιπέρι και την μπύρα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το κόλιανδρο. Κόβω τα ακτινίδια στο μπλέντερ και απλώνω την πάστα πάνω στο κρέας χωρίς να τα ανακατεύω. Κλείνω με μεμβράνη και τοποθετώ στο ψυγείο για 8 ώρες.
Εκτέλεση:
Σκουπίζω τα κομμάτια κρέατος από το ακτινίδιο και σε μια κατσαρόλα σωτάρω δυνατά μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Σουρώνω τα υγρά της μαρινάδας και σβήνω το κρέας. Δίνω δυνατό βράσιμο και χαμηλώνω μαγειρεύοντας για 2 και μισή ώρες, στο τέλος προσθέτω το χυμό λεμόνι και τους σπόρους σέλερυ και αφήνω για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρω με ανάμεικτο άγριο ρύζι και καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης.
Καλή επιτυχία