Μικρά μυστικά για την μαγική Καστοριά

Μια… λιμνούπολη (λίμνη Ορεστιάδα) με ιστορία που ανάγεται στους νεολιθικούς χρόνους (βλ. Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού). Με έντονα βυζαντινά στοιχεία και νεότερα αρχοντικά που φανερώνουν την ακμή της στον 18ο αιώνα. 

Της Ήρας Σινιγάλια

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ:  Πρώτον για τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης. Δεύτερον, για το τριήμερο γλέντι στα Ραγκουτσάρια (6-8 Ιανουαρίου) .

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ: Λιμνίσιο ψάρι γριβάδι, φασόλια Καστοριάς. Η συμβουλή μας: περιηγηθείτε τα μοναδικά χωριά του Βιτσίου, Οξυά, Πολυκέρασο, Καστανιά και δοκιμάστε τηγανιές με άγρια μανιτάρια. Τις φτιάχνουν ακόμα και στους καφενέδες!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ: Τον γύρο της λίμνης με ποδήλατο και δείτε τη μονή Μαυριώτισσας, τις εισόδους δυο σπηλαίων και τα εβραϊκά καταστήματα του 19ου αιώνα. Καλύτερη εικόνα θα αποκτήσετε αν ποδηλατήσετε τα 10 χμ. που ορίζουν τον γύρο της Χερσονήσου (απευθυνθείτε στο ξεχωριστό κατάστημα-στέκι «Ταξιδιάρης Γάτος», τηλ.: 6997.163.295). Για σκι, στο «οικογενειακό» χιονοδρομικό του Βιτσίου 27 χμ. από την Καστοριά. Οπωσδήποτε επισκεφθείτε τη μοναδική στα Βαλκάνια Σχολή Βυζαντινών Οργάνων (τηλ.: ) 

ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Τα Κορέστεια χωριά (Παύλος Μελάς, όπου σκοτώθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Γαύρος, Κρανιώνας): ταξίδι στο χρόνο ανάμεσα στα σπίτια χτισμένα με άχυρο και λάσπη και τη φύση που δεσπόζει το κοκκινόχωμα. Σταματήστε στα καφενεία για ένα τσιπουράκι!

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Στον ατμοσφαιρικό ξενώνα Αρχοντικό Αλέξιου Βέργουλα (τηλ.: 24670.23.415-6). Ο ιδιοκτήτης του διοργανώνει και εκδρομές για «κυνήγι» μανιταριών!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο