Στο Καστράκι για μία τριήμερή εκδρομή που θα σου μείνει αξέχαστη

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας αποτελούν μια καλή ευκαιρία να έρθουμε κοντά στη φύση και να γνωρίσουμε τους πιο ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Ιδανικά είναι τα τριήμερα ή ακόμη και τα σαββατοκύριακα για χαλάρωμα στη φύση και ηρεμία. Ένας από τους προορισμούς που πάντα βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους όποιους το επιλέγουν είναι τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα. Το Καστράκι είναι το χωριό κάτω από τα Μετέωρα που μπορεί να αποτελεί το ορμητήριο για να εξερευνήσεις όλη την περιοχή.

Είναι ιδιαίτερα φημισμένο και όχι άδικα. Είναι, εξάλλου, το πιο γνωστό χωριό που θα συναντήσει κανείς κοντά στην Καλαμπάκα πηγαίνοντας προς τα Μετέωρα. Τους ιερούς βράχους που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό σε κάθε επίσκεψή σου εκεί. Μόλις θα φτάσεις στο Καστράκι θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα μοναδικό θέαμα. Ένα πλάτωμα με χαράδρες και τα απόκοσμα βράχια των Μετεώρων που μοιάζουν ότι θέλουν να ακουμπήσουν στον ουρανό.

Το Καστράκι είναι ένα χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο στο δυτικό τμήμα των Μετεώρων. Ένας προορισμός παραδοσιακός και γραφικός με ιδιαίτερη τοπική παράδοση που ξεχωρίζει. Μπορείς άνετα να το επιλέξεις ως βάση σου για να εξερευνήσεις την περιοχή μιας και τα έχει όλα. Καταλύματα για όλα τα γούστα, μαγαζιά με καλό φαγητό και φιλόξενους κατοίκους. Εκεί θα περπατήσεις σε μικρά μονοπάτια, γραφικά δρομάκια και θα επισκεφθείς μικρά ξωκλήσια. Στα Μετέωρα, θα γνωρίσεις φυσικά και το μοναστήρι που προκαλεί δέος.
Τα Τρίκαλα είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Αποτελεί μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας και έχει μια ομορφιά που ξεχωρίζει. Σίγουρα σε μεγάλο βαθμό αυτό το οφείλει στον ποταμό Ληθαίο, το ποτάμι της Ευρώπης με τα εκθαμβωτικά χρώματα. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης και ένα άγνωστο σε πολλούς χωριό που λέγεται Πύρρα και είναι το ελληνικό χωριό με τα «Καζάνια» και τα άλλα ανεξερεύνητα σπήλαια.
Αν βρεθείς στην περιοχή, το σίγουρο είναι ότι αξίζει να μείνεις στο Καστράκι το οποίο θα σε βολέψει πολύ για να γνωρίσεις όσα περισσότερα μέρη μπορείς τριγύρω. Το τριήμερο είναι μια καλή αρχή αλλά σίγουρα θα θελήσεις να ξαναπάς εκεί στο μέλλον για περισσότερες μέρες!

 

 

www.exploringgreece.tv

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top