Στο λιμάνι του Λαυρίου εγκρίθηκε το πρώτο υδάτινο πεδίο της Αττικής, για πτήσεις υδροπλάνων

Μόλις λίγες ημέρες μετά την έγκριση δύο υδάτινων πεδίων σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη, και αφού είχε εγκριθεί το πρώτο στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, πριν από καιρό, ένα ακόμα σημείο εγκρίθηκε για υδάτινο πεδίο και αυτό είναι το λιμάνι του Λαυρίου.

Η δραστήρια διοίκηση του λιμένα, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Βακόνδιο, ήδη έχει καταφέρει να αναπτύξει την κρουαζιέρα, με τη Celectyal Cruises να έχει προγραμματίσει για φέτος 62 κρουαζιέρες με λιμάνι εκκίνησης το Λαύριο και το 2023 αναμένονται περισσότερες από 80 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι, από πέντε διαφορετικές εταιρίες.

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρεία GRECIAN AIR SEAPLANES, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης AOC για πτήσεις υδροπλάνων, οι περιηγητικές πτήσεις θα αποτελούν κεντρικό τομέα του πτητικού έργου των υδροπλάνων της και ως εκ τούτου το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου θα ενταχθεί στους προορισμούς που θα δραστηριοποιηθεί.

Η έγκριση του υδάτινου πεδίου στο Λαύριο δίνει τη δυνατότητα, βάσει νόμου, να πραγματοποιούνται μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση), ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων, σε καθημερινή βάση.

Για την υλοποίηση της έγκρισης του υδάτινου πεδίου ο «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» επέλεξε ως ανάδοχο την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία εκτός από τα τρία υδάτινα πεδία έχει πραγματοποιήσει την αδειοδότηση των τριών πρώτων υδατοδρομίων (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) και την έκδοση της Άδειας Ίδρυσης του υδατοδρομίου Ρεθύμνου και του υδατοδρομίου Ίου.

 

 

www.huffingtonpost.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο