Ο δωδεκάλογος για το τι πρέπει να προσέχετε σε μια διανυκτέρευση

Τα ΜΗ ή μια ντουζίνα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε …όπως ο διάολος το λιβάνι….

Είναι Παρασκευή βράδυ και μόλις καταφέρατε να φτάσετε στο χωριό όπου θα διανυκτερεύσετε. Έτοιμοι για την επόμενη μέρα; Ή μήπως όχι;
Λοιοιοιοιπόν:

1.    Σε περίπτωση που στην παρέα υπάρχουν άτομα που θέλουν να νοικιάσουν εξοπλισμό από το χωριό, μην το αναβάλετε για το επόμενο πρωί. Κατευθυνθείτε, αμέσως προς το μαγαζί ενοικίασης έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο για να κοιμηθείτε περισσότερο το επόμενο πρωί. Επίσης με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό το ότι θα προλάβετε να βρείτε τελικά τον εξοπλισμό που προτιμάτε.

2.    Μην εγκαταλείπετε τα πέδιλα του σκι και τα snowboard πάνω στη σχάρα για το βράδυ.

3.    Μην αφήνετε τις μπότες σας μέσα στο αυτοκίνητο. Κίνδυνος να παγώσουν και να μην μπορείτε να τις φορέσετε το επόμενο πρωί.

4.    Αποφύγετε γενικά να αφήνετε τα ρούχα σας μέσα στο αυτοκίνητο. Πάρτε τα μαζί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για να είναι ζεστά και στεγνά το πρωί.

5.    Μην ξεκινάτε για το βουνό χωρίς να έχετε μαζί σας αλυσίδες.

6.    Προσέξτε εάν έχετε μαζί σας μόνο πιστωτικές κάρτες. Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα  στην Ελλάδα δέχονται μόνο μετρητά!

7.    Μην κλέβετε στις ουρές! Κίνδυνος να σας πάρουν χαμπάρι και να γίνετε ρεζίλι σε όλο το βουνό.

8.    Μην ρισκάρετε εκτός πίστας εάν δεν είστε σίγουροι για τις δυνατότητές σας και για τις καιρικές συνθήκες.

9.    Ακόμη και εάν είστε πολύ καλοί σκιέρ, μην κάνετε εκτός πίστας εξορμήσεις μόνοι σας έστω κι αν ο καιρός είναι θαυμάσιος.

10.    Μην πάρετε ποτέ την ευθύνη να ανεβάσετε από μόνοι σας κάποιον αρχάριο στη πίστα.

11.    Αποφύγετε τελείως το παραπάνω εάν αυτός ο αρχάριος είναι η αγαπημένη ή ο αγαπημένος σας. Εκτός από τη σωματική σας ακεραιότητα θέτετε σε κίνδυνο και την ίδια τη σχέση σας. (Προσοχή σας ομιλεί πολλάκις καμένος!)

12.    Μην καλέσετε καν το παραπάνω πρόσωπο σε ένα weekend περιπέτειας εάν αυτός που θα περάσει καλά θέλετε να είστε εσείς!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο