Τα μανιτάρια είναι ευρέως γνωστά για την υπέροχη λεπτή γεύση τους, την κρεάτινη υφή και τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε έναν μεγάλο αριθμό απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων για αυτό αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σε πολλές διαφορετικές συνταγές.
Τα μανιτάρια είναι μια τροφή χαμηλών θερμίδων που όμως συνθέτουν μια θρεπτική γροθιά. Φορτωμένα με πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που τονώνουν την υγεία, έχουν αναγνωριστεί από καιρό ως σημαντικό μέρος οποιασδήποτε δίαιτας. Για παράδειγμα, τα μανιτάρια που εκτρέφονται με έκθεση στο υπεριώδες φως είναι μια καλή πηγή βιταμίνης D, ένα σημαντικό συστατικό για την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού.
Επιπρόσθετα, αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ενός απαραίτητου ιχνοστοιχείου, ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα και τη διασφάλιση της βέλτιστης ανάπτυξης σε βρέφη και παιδιά.
Έρευνες διαπιστώνουν ότι τα μανιτάρια βοηθούν στην τόνωση των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας την ικανότητά του να καταπολεμά ξένα σώματα και μειώνοντας την ευαλωτότητα σε σοβαρές ασθένειες.
Ασλανίδη Αναστασία
Κλινική Διατροφολόγος- NutritionCoach