Μπορεί ήδη να αναρωτιέσαι τι είναι πάλι αυτή η νέα μόδα, αλλά η αλήθεια είναι πως το light whiskey, όχι μόνο δεν είναι τόσο περίεργο, αλλά υπήρξε και σταθμός στην ιστορία της αμερικανική βιομηχανία του whiskey.
Ωστόσο είναι ένα ενδιαφέρον blend με 99% καλαμπόκι και μόλις 1% βυνοποιημένο κριθάρι, με αποτέλεσμα να δώσει κάποια πολύ έντονα χαρακτηριστικά στο τελικό απόσταγμα.
Μπορεί λοιπόν να ονομάζεται light whiskey, αλλά αυτό έχει να κάνει μόνο με το αραιό του -μάλλον το πολύ αραιό του σώμα- το οποίο σε αλκοολικούς βαθμούς μόνο light δεν θα το έλεγες. Εμφιαλώσεις όπως το 18 ετών Jacob Pardon’s Small Batch, φτάνουν σε ένα πρωτόγνωρο cask strengh απόσταγμα που αγγίζει τους 71.4% αλκοολικούς βαθμούς. Δυναμίτης δηλαδή. Παρόλα αυτά, υπάρχουν νότες από σανδαλόξυλο και καραμέλα στη μύτη και μία εξίσου γλυκιά παλέτα από καραμέλα βουτύρου, σοκολάτα γάλακτος και καραμελωμένο καλαμπόκι (προφανώς), με ίχνη από κόκκινα φρούτα.
Μπορεί να ακούγεται απαγορευμένο σε βαθμούς, αλλά πίνεται εξαιρετικά ευχάριστα και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις αλχημείες της δεκαετίας του ’50.